Gaaf voor Kinderen

Opening Little Peoplemaand in Safaripark Beekse Bergen

Na een oproep op Facebook waar we op zoek gingen naar een testgezin om de Little People Maand in Safaripark Beekse Bergen uit te testen, stroomden er weer veel reacties binnen. Mirjam van Wijk ging uiteindelijk zaterdag 7 november voor ons op pad. Ze schrijft deze review uit het gezinsuitje: “Wat een feestje dat we voor 'Gaaf voor Kinderen' naar de opening van de Little People Maand in Safaripark de Beekse Bergen mogen. Dit park hebben wij nog niet eerder bezocht maar we hebben er wel al veel over gehoord, bijvoorbeeld over de safari die je met je eigen auto kan doen.

Kakhuis

In het park worden we vriendelijk ontvangen. Safaripark Beekse Bergen heeft een Afrikaanse sfeer, zeker ook doordat alle gebouwen ronde hutjes zijn met een rieten dak. Het eerste gebouw dat we na onze lange reis bezoeken is het 'Kakhuis'. Dit valt bij de kinderen, in de leeftijd dat alles met poep en plas enorm grappig is, al direct goed in de smaak. In de toiletruimte hangen overal bordjes met informatie over dieren en hun ontlasting. Op deze manier is zelfs het toiletbezoek al leuk en leerzaam.

Binnen in het restaurant is een grote ruimte waar de kinderen met een enorme hoeveelheid Little People speelgoed kunnen spelen. Op de grond liggen rubber tegels waardoor de kinderen lekker veilig op hun buik in hun eigen fantasiewereld kunnen spelen met onder andere de grote olifant, giraffe en nijlpaard van Little People. In de zelfde ruimte zit een dame die de kinderen in hoog tempo en super mooi schminkt.

 

Giraffe likt autoruit af

Na het binnenspelen zijn we met onze eigen auto op safari gegaan. Super spannend om de dieren te spotten en soms ook van enorm dichtbij te kunnen bekijken. Deze safari met eigen auto is wel op eigen risico. Tijdens onze rit was het grootste risico dat het leek dat er een enorme kameel op onze motorkap wilde gaan zitten. Dit zorgde voor veel hilariteit in de auto. Ook de giraffe blijken erg blij te zijn met de passerende auto's. Een giraffe komt onze autoruit aflikken waardoor we dit prachtige dier van dichtbij hebben kunnen aanschouwen. Dit was echt een unieke ervaring. In de dierentuin zelf zijn een aantal leuke speeltuinen waar de kinderen na deze spannende autorit lekker zelf de aap kunnen uithangen.

Als afsluiting van de dag gaan we mee met de Little Peoplebus op safari. Deze tocht duurt wat langer dan de reguliere bussafari en na alle goede indrukken van het park tot nu toe is de verwachting hoog. In de bus werden boekjes uitgedeeld met plaatjes van de Little People dieren die we in het echt gaan zoeken. Zo werden de kinderen op een leuke manier betrokken bij de zoektocht. De gids had van elk dier in het boekje iets meegenomen wat de kinderen konden aanraken en bekijken. Ook werd er gestopt bij de tijgers en de olifanten en kregen we bij de verblijven van deze dieren nog wat extra uitleg. Toch was ik persoonlijk niet erg onder de indruk van deze bussafari. We scheurde door het park waarbij er niet veel tijd werd genomen om stil te blijven staan bij de dieren. Dit kwam voor mijn dus wat gehaast en afgeraffeld over. Mogelijk was dit omdat we de laatste rit van de dag waren en het park ging sluiten. Al met al hebben we een geweldige dag beleeft met Little People in het Safaripark de Beekse Bergen.

Voor mij is dit park zeker voor herhaling vatbaar. De kinderen gaven de dag een 9!"

Van 7 t/m 30 november 2015 zijn er nog diverse activiteiten rondom deze nieuwe collectie van Little People.

Elke dag vertrekt om 10.30 uur een speciale Little People bus. Elke woensdagmiddag (11, 18 en 25 november) en in de weekenden is de speelhoek te vinden in het Safarirestaurant. Op 28 en 29 november kan er gespeeld worden in het Kongorestaurant.