Gaaf voor Kinderen

15 jaar LEGO® World!

Dit jaar is het de 15e editie van LEGO World Nederland. Dat wordt natuurlijk gevierd. Samen met alle fans gaat de LEGO Groep een poging doen om het wereldrecord 'de hoogste toren van LEGO steentjes' te verbreken! Het huidige record werd gevestigd in Milaan, Italië en betreft maar liefst 35.05 meter! Van 20 t/m 23 oktober kan iedereen komen helpen om de toren zo hoog mogelijk te krijgen. Kom je ook?! Gaaf voor Kinderen gaat zeker kijken en meebouwen.

Nog meer activiteiten

De LEGO toren komt op het jaarbeursplein in Utrecht te staan. De fans bouwen natuurlijk niet voor niks...Voor elke gebouwde meter doneert de LEGO Groep maar liefst 1000 euro aan 'SOS Kinderdorpen'! Wat kun je nog meer verwachten tijdens het familie-evenement. Een oneindige hoeveelheid LEGO steentjes ( ruim 23 vrachtwagens lossen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes ) waar je mee kunt spelen. Natuurlijk zijn er weer leuke activiteiten die het spelen met LEGO stenen een nieuwe dimensie zullen geven. Terug van weggeweest is de fenomenale LEGO douche! Trek je poncho aan en laat je onderregenen door heuse LEGO steentjes. Zing mee met de mini figuren van LEGO Friends in de LEGO Popstars show of bekijk het LEGO mini museum. In de LEGO Star Wars area worden scènes nagespeeld, spannend in het donker! Disney daagt je uit voor een actieve stormbaan race en er is een indrukwekkende tentoonstelling te bezoeken met LEGO creaties gebouwd door AFOL's (Adult Fans of LEGO). Daarnaast is het mogelijk om mini figuren te ruilen op een grote ruilbeurs, neem dus zeker al je dubbele exemplaren mee.

 

Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt dit jaar weer plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 21 t/m 27 oktober. LEGO World is dan ook hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie! 

LEGO FUNFACTS:

Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?

Wist je dat er aan het einde van zo'n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?

Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?

Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

Wist je dat het oudste LEGO minifiguur een politieagent is? Die tot op heden in 104 dozen in 41 verschillende versies voorkomt, al meer dan 30 jaar lang!

Fotografie: LEGO-©DeFotomeisjes