Gaaf voor Kinderen

Vier de zomer in het Tropenmuseum!

Maak een feest van de zomervakantie 2018, want in het Tropenmuseum kun je zeven dagen per week terecht. Er is van alles te doen: elke vrijdag kun je in Tropenmuseum Junior couscous komen maken en eten, je kan je eigen piñata maken of knustel een squeezie van je aller dierbaarste ding.

In Tropenmuseum Junior staat er elke dag een vliegtuig voor je klaar dat je meeneemt naar Marokko. De meeste activiteiten zijn gratis, voor een enkele activiteit vragen we een eigen bijdrage. Voor alle activiteiten geldt dat je in het bezit moet zijn van een museumentree ticket (gratis met Museumkaart).

Maak je eigen piñata
In Mexico worden vaak verjaardagen van kinderen met een piñata gevierd. Een piñata is een figuur in de vorm van een dier of stripfiguur en is gevuld met snoep en cadeaus. Wat er met de piñata wordt gedaan en hoe je zelf eentje kan maken ontdek je in het Feest paviljoen.  


Knutsel een squeezie
Op welke dingen zijn we echt stapelgek? Welke spullen hebben sentimentele waarde voor ons? Deze zomer hangt er een grote balonnenwolk, met de titel Wie Wat Wolk in de Lichthal van het Tropenmuseum. Aan de wolk hangen beschrijvingen van objecten die onze bezoekers aan het hart gaan. Wil jij ook iets toevoegen aan deze verzameling? Doe mee en squeez the cloud! Maak een squeezie en deel jouw verhaal over jouw liefste ding.
Couscous op vrijdag
In Tropenmuseum Junior vertrekt deze zomer op op de vrijdag een vliegtuig voor een couscous-reis naar ZieZo Marokko. Verscholen in een doolhof van straatjes is een keuken vol geheimen. Deze couscousgeheimen van Marokkaanse moeders worden onthuld, want je leert tijdens deze reis couscous met zeven groenten te maken. Belangrijkste ingredienten: liefde en aandacht!
Bekijk het hele programma en de exacte data van de verschillende activiteiten online bij het Tropenmuseum in Amsterdam.