Gaaf voor Kinderen

Snoeplandschap bij Sticky Business

Pip & Pop, Journey in a dream
Mjammm, snoepgoed. De verleiding van suiker wordt tot en met 18 februari 2018 als kunst gepresenteerd in het Stedelijk Museum Schiedam. De expositie heet Sticky Business. Zo’n twintig (inter)nationale kunstenaars passen suiker toe op hun eigen manier in hun werk. Dat levert smakelijke beelden op.
Pip & Pop creëert een metersgroot snoeplandschap, de colamachine van Helmut Smits zet bezoekers aan het denken en aan de vrouwenbeelden van de Australiër Joseph Marr mag gelikt worden. Het Britse duo Bompas & Parr filmde de nieuwe party-trend 'sploshing', waarbij mensen naakt in een taart gaan zitten…
Suiker wordt ook op een serieuze manier aan de kaak gesteld, en zo worden onderwerpen als corruptie, slavernij en eetverslaving belicht.
Likken en ruiken aan kunst
Op verschillende plekken in het museum ruikt het naar snoep, chocolade en bijenwas. De vrouwenbeelden van Joseph Marr - waar aan gelikt mag worden - smaken bijvoorbeeld naar cola, fanta, drop en framboos. Of wat te denken van beschilderde kauwgom, onder je schoen. De tentoonstelling is leuk voor jong en oud. Zo  is er ook te zien hoe verschillende culturen met suiker en snoep omgaan. Zo drinken gelovigen in sommige Mexicaanse kerken veel cola. De boeren die ze daardoor laten zouden de heilige geest bevrijden. En weet je dat… pralines zijn ontstaan door de fout van een keukenhulp en dat marshmallows ooit van een plant gemaakt werden?
Gaaf voor (klein)kinderen
In het museum zijn ook kinderworkshops, een bakwedstrijd, lezingen en films. Superleuk om je ouders of opa en oma het Stedelijk Museum Schiedam te bezoeken! Zeker als de Sint weer in het land is…
Vanaf 18 november tot en met 3 december kun je langskomen om Sinterklaas de hand te schudden en samen suikervrije pepernoten te eten. Dit kan elke woensdag, zaterdag en zondagmiddag.
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen geeft 2x2 kaarten voor Sticky Business weg! 
Studio Lernert_Sander, Chocolate Bunny
Wil jij de tentoonstelling Sticky Business wel ruiken en proeven?

Dat komt goed uit want wij geven 2x2 entreekaarten voor het Stedelijk Museum Schiedam weg.
 
Wat moet je doen?
Vul de volledige naam van de tentoonstelling in op het formulier.
 

Winnaars:

Marlous V uit Schagen en Chantal v Dalen uit Vlissingen.