Gaaf voor Kinderen

Zon, zee en zwembad

Hotels uittesten, dát is nog eens gaaf. Aan de Portugese Algarve check ik in bij Martinhal Hotel. De vlucht heen ging gladjes, via Faro en dan in ruim 1uur per bus naar het hotel in Sagres. Yesss, ik zie de zee terwijl mama incheckt. En wat zie ik pal onder de receptie? Een zwembad. Te gek, dit wordt heerlijk. De zon schijnt (en dat doet ‘ie heel vaak aan de Algarve) en ik ga een weekend relaxen en ontdekken. Eerst de kamer met zee view: een ruime, lichte kamer met grote schuifpui naar het terras met relaxte stoel, een badkamer mét bad en losse douche, een wc en nog een wc ernaast (raar, maar mama vertelt dat het een bidet is). Er staat zelfs een tafeltje met een Nespresso apparaat en mama kan thee zetten. Ik weet eigenlijk niet hoe snel ik mijn zwembroek aan moet trekken om een plons in het zwembad te nemen. Het blijkt een verwarmd bad, dus chill. ’s Avonds eten in het restaurant op de eerste verdieping van het vijfsterren hotel, O Terraco. Er is een speelkamer met begeleiding, waar ik mij als zevenjarig ook prima vermaak met de Lego en tekeningen. Maar juist ook jonge kinderen kunnen hier goed terecht (bij het ontbijt is er de speelruimte geopend en is er begeleiding). Ook qua kindermenu. Er staat allerlei lekkers op de kaart, van het ‘gewone’ werk als patatjes en een burger of pasta tot vegetarische en gezonde gerechten. Zelfs aan hele kleine kindjes is gedacht, want je kunt een vers groente of fruithapje (gepureerd) bestellen.

 

Zwemmen

De zon is alweer vroeg op de volgende dag en ik speel in het zand. Het strand is een minuutje lopen vanaf onze fijne hotelkamer. Er staan prachtige strandstoelen en je kunt zelfs een soort waterfiets met glijbaan huren om mee de zee op te gaan. Super gaaf. Later die dag maken we een rondje over het resort en zie ik dat er een binnenzwembad is en ook nog andere zwembaden. Cool. Er is een gezellig dorpsplein met restaurants, een supermarkt én de kids club. Wauw, hier kun je echt veel doen! Er zijn op leeftijd ingedeelde groepen. De kleuters bijvoorbeeld kunnen zich laten schminken bij Raposinhos of een schattenjacht doen. Natuurlijk kun je ook knutselen! Ik ga een T-shirt printen en het lijkt mij heel leuk om een kookles te doen. Er worden ook georganiseerde picknicks, (wind)surfen, een Junior Lifeguard cursus, voetbal- en tennislessen georganiseerd. Je kunt zelfs dolfijnen gaan observeren. Oh ja, er is een grote Blue Room met spellen, een voetbal- en pingpongtafel, computers en banken om op te hangen. Buiten zijn allemaal speeltuintjes, dus hier hoef je je echt geen seconde te vervelen. Ik duik nog eens het zwembad in en geniet met andere kinderen. Dineren doen we pal aan zee, bij As Dunas. Terwijl mama nog wat na zit te praten, kan ik in de aangrenzende speeltuin spelen.

Ons testweekend vliegt om en ik geniet van zon, zee en zwembad. Maar ook van de aardige mensen en ik schud zelfs de mascotte Rafi (een oranje vos) de hand. Rafi en zijn vriendinnetje Rosita komen bij de crèche en kids club ook regelmatig langs. Nog meer genieten van het eten, ijsjes, de ontspannen sfeer, een super goed bed en bovenal van de vele activiteiten die je bij Martinhal kunt doen. Voor we teruggaan kijken we nog naar de zonsondergang bij het uiterste puntje van Portugal, Cape Saint Vincent. Prachtig. Wat ligt Martinhal Hotel hier prachtig aan zee en wat kun je hier als kind genieten. Een topper van een familiehotel!

Vakantiehuis
Voor wie liever met het gezin in een vakantiehuis verblijft, heb ik ook een mooie tip. Collega Mireille van Kleine Wereldreiziger ontdekte het Portugese Ocean Retreat, een vakantiehuis van Airbnb. Zij vindt het een sfeervol vakantiehuis met een fijn balkon met zicht op zee.  “En wat het zo ideaal maakt is dat het kindvriendelijke strand op loopafstand is. Binnen 10 minuten loop je naar Arrifana beach”, omschrijft zij de accommodatie in Portugal.