Gaaf voor Kinderen

Alles kids bij ’t Speulderbos

alt

 

 

We draaien de oprit van Bilderberg hotel ’t Speulderbos op en rijden helemaal door tot vooraan. Er is namelijk een parkeerplaats voor ons gereserveerd, Billy parking genaamd. Ja hoor, er staat gewoon een bordje voor de familie Smit. Binnen een paar seconden staan we binnen en ren ik met mijn zusje naar de ontvangstbalie. Perfect, gewoon op onze hoogte. Receptioniste Miranda vraagt of we een goede reis hebben gehad en geeft meteen een gaaf stripboek ‘Het raadsel van de Verdwenen Kroon’. Terwijl mama incheckt, pikken wij alvast een snoepje uit de schaal. Er staat een schoolbankje met allemaal boeken, speelgoed en kleurpotloden. Maar waarom hangt die letter L daar nou? Het is net of Miranda mij hoort denken, want we krijgen een speurtocht. Liefst begin ik daar direct aan, maar eigenlijk wil ik ook de hotelkamer graag zien. We lopen de trap op en al snel heb ik onze kamer gevonden! Want er hangt een brief op de deur met ‘Welkom Mees en Pien’. Wauw, dat is gaaf. Dat hebben we nog nooit eerder gehad.

alt

 

 

Snel inspecteren we de hotelkamer van ’t Speulderbos: een tweepersoonsbed voor papa en mama, voor ons ook twee opgemaakte bedden (slaapbank), op tafel een feestelijk zakje snoep en in de badkamer twee vrolijke badschuim verpakkingen. Te gek. Wat een goed begin!

 

Billy Bios

Beneden zagen we de openhaard al branden en dus gaan we daar wat drinken. Of beter gezegd, mijn ouders nemen daar een cappuccino en ik duik met mijn zus de Billy Bios in. Ieder weekend worden er twee conferentiezalen omgetoverd tot een kinderwalhalla. De ene kamer is bioscoop waar de hele dag op een groot scherm films worden gedraaid. De andere kamer, Billy’s game room, barst van het gave speelgoed, een Wii en een voetbaltafel. Vervelen kun je je hier echt niet!

alt

 

 

alt

Billy Compleet arrangement

Er komen steeds meer kinderen binnen om hier een weekendje te genieten. Ik geloof dat we de zaak best een beetje op z’n kop zetten met ons ingetogen gegil in de game room en soms een kort sprintje naar het Grand Café waar de meeste ouders tegen borreltijd wel zitten. Mama waarschuwt ons nog wel dat we iets rustiger aan moeten doen, maar eigenlijk zitten er veel families in het weekend in ’t Speulderbos dus niemand kijkt raar op. Een geruststelling en een supergezellige sfeer. Bij een glaasje en bitterballen vertelt Robin van der Land, General Manager van Bilderberg Hotel ’t Speulderbos: “Ons nieuwe kinderconcept met Billy Bilderberg is gericht op het amuseren van de kleine gasten en het doen onthaasten van de ouders. Een team van enthousiaste creatievellingen hebben met ‘kinderogen’ naar een verblijf in ons hotel gekeken en een speciaal gezinsarrangement samengesteld: het Billy Bilderberg arrangement.” Dit arrangement is overigens zeer compleet met: ontvangst met welkomscocktail, 2 x overnachting in een Billy kamer (voorzien van diverse kinder extra's), beide avonden keuze uit een driegangen à la carte diner, driegangendiner in het Grand café of een gevarieerd dinerbuffet en voor de kinderen staat een kinderbuffet klaar, 2 x Het Bilderberg Ontbijt, 's middags met een lichte lunch, drankjes uit het Hollandse assortiment gedurende het verblijf, voorrang op het gebruik van de babyfoonservice, gebruik van Billy parking dichtbij de entree, deelname aan Billy workshops voor de kinderen, gebruik van de Billy bios, speelzaal en gameroom, op zaterdag een boswandeling met de boswachter, gebruik van zwembad, sauna fitness, squash- en tennisbaan en kinderen tot en met 11 jaar zijn gratis.

 

altalt
Koksmuts

’s Avonds is er in het restaurant ’t Speulderbos een kinderbuffettafel op ‘onze hoogte’. Handig. Wat ziet het er gezellig uit. De tafel is versierd met rode snoepkersen en trekdroppen tussen vrolijke borden met sneeuwpopjes van huzarensalade. Er staan schalen met warm eten en veel lekkers. Onze ouders kiezen van de á la carte kaart en nemen vooral Veluwse specialiteiten. De bediening is echt heel aardig en gezellig. Ze zegt: “ik heet Jolinde. Hoe heten jullie?” Even later neemt zij ons  mee naar de keuken. Daar mogen we met een eigen koksmuts op zelf een ijsje kiezen. Mjam.

Al even mjammie is het ontbijt de volgende ochtend. Weer staat er voor de kids een eigen kinderbuffet met heel veel lekkers. Maar ook voor de ouders is er genoeg lekkers op het grote buffet, want er wordt brood van een ambachtelijke bakker gepresenteerd. Terwijl ik aan mijn croissantje knabbel komt er een jongen bij onze tafel. Het blijkt Bilderberg’s icoon Billy te zijn. Hij draagt een werkpak en een grappig petje en vraagt of wij straks komen spelen en knutselen. Yes, natuurlijk! In de game room hebben we een meet en greet met Billy en Bella en knutselt Pien heel wat af en ik… ik Wii samen met Billy. Van een vriendje in het hotel hoor ik dat het zwembad echt wel cool is, dus daar gaan we ook nog even plonzen. Het is niet echt een kinderzwembad (logisch, want het is door de weeks ook echt een conferentie hotel), maar het is gewoon te gek om even te zwemmen.

 

altalt

Apenheul en Juliana Toren

Vanuit Garderen kun je ook veel uitstapjes in de omgeving maken. Wij gaan naar de Apenheul om tussen de aapjes te lopen en veel apen te bekijken. Prachtig park! Lees er hier meer over onze ervaring in de Apenheul (klik). De dag erna nemen we ook een kijkje bij de Juliana Toren. Een attractiepark met een achtbaan, botsauto’s, racebootjes, treintje en nog veel meer. Ook erg gaaf. Je kunt er hier meer over lezen: Joehoe, Juliana Toren. 

alt

Letters zoeken

Zelfs na een paar uur Apenheul kan ik er samen met mijn zusje nog wel even tegenaan in Bilderberg ’t Speulderbos. Want we pakken onze speurtocht en zoeken door het hele hotel alle letters. Zo zie je het hotel eens van een andere kant. Ze hebben wel 102 kamers en 25 vergaderruimtes. Onder het hotel is zelfs een squashbaan, een bar en een theaterzaal. Als we alle letters hebben gevonden en een woord hebben gevormd, ren ik met de speurtocht naar receptioniste Miranda en we krijgen een klein cadeautje. In het Grand Café zijn papa en mama inmiddels de menukaart met Bites aan het bestuderen. Je kiest uit kleine hapjes. Er staat zoveel lekkers op de menukaart dat mama eigenlijk niet kan kiezen… en het dus heel handig is dat je diverse kleine hapjes kunt proeven. Mijn zusje stort na deze enerverende dag toch wel in en kan net aan twee patatjes eten. Ze wil lievere kleuren en ze rent naar de receptie. Ze komt terug met potloden en een vel papier. Het blijkt dat er al iets op dit papier geschreven staat, namelijk een verhaaltje van een kleine gast. Pien heeft papier uit het kleine gastenboek gescheurd. Oeps. Papa brengt het samen met Pien terug naar de receptie, waar ze er gelukkig wel om kunnen lachen en terug in het gastenboek plakken.

altalt

Oudste bos

De volgende ochtend ga ik lekker een film kijken in de Billy Bios en samen met mijn vrienden wat spelen. Voor onze ouders staat er nog een wandeling met de boswachter op het programma. Moeten ze lekker doen denk ik… Pien en ik blijven gewoon in het hotel. Lekker spelen in de game room en de receptie houdt een oogje in het zeil. Het Garderse bos blijkt het oudste bos van Nederland te zijn en papa ziet er zelfs een ree lopen. Na een uurtje komt de boswachter met het groepje terug en vertelt mama dat we echt nog even in het bos moeten kijken. Het is er prachtig. Veel oude bomen, dwars door elkaar. Ze laat ons nog bijzondere paddestoeloren zien en we hopen natuurlijk een ree te spotten. Maar helaas.

Na twee fijne nachten en drie topdagen is het tijd om uit te checken. Jammer zeg. Bij de balie neem ik nog een snoepje en proeft mama nog van de zelfgemaakte pepermunt. Tijd om afscheid te nemen en Bilderberg een super compliment te geven over dit slimme concept! De flyer’ In ’t Speulderbos is alles kids!’ nemen we mee naar huis, zodat ik het op school kan laten zien.

 

alt

Meer informatie nodig? Bilderberg Hotel 't Speulderbos, Speulderbosweg 54, 3886 AP Garderen, Telefoon 0577 46 15 46.

 

Tekst en foto's: Marije Smit / www.schrijfster.com