Gaaf voor Kinderen

Ridders te paard en jonkvrouwen in actie

Puy du Fou, heb je er ooit van gehoord? Wij niet eerder, maar toen we de kans kregen om een bezoek te brengen aan het bijzondere themapark in de Franse Vendée konden we natuurlijk geen nee zeggen. Wist je bijvoorbeeld dat Puy du Fou geen themapark met attracties is, maar volledig draait om spectaculaire shows over de (Franse) geschiedenis? Van Vikingen tot Keizers en van het leven in Middeleeuwse dorpjes tot de 3 Musketiers? In dit park komt de geschiedenis tot leven in Hollywoodwaardige shows met verrassende speciale effecten. Niet op het doek maar in real life. Kortom: met de hele familie terug in de tijd.

Geen achtbaan maar tijdmachine
Een park zonder attracties, ‘is dat wel leuk?’ horen we je denken. Wij kunnen je vertellen, het park weet niet alleen volwassenen, maar ook jonge bezoekers te fascineren. Alles is tot in de puntjes verzorgd, niet alleen binnen de spectaculaire shows met water, vuur, mens en dier. Goed om te weten: de shows worden gespeeld in het Frans maar zijn met behulp van een app in het Nederlands te volgen.
Van speeltuin tot arena
Ook gaaf is het in de restaurants waar de kleding van het personeel is afgestemd op de tijdsperiode waarin zij ‘dienen’. Met de allerkleinsten breng je een bezoek aan de speeltuin en aai je geitjes in het Belle Époque dorpje en met de wat oudere kids strijk je neer bij de zwaardvechtende ridders op paarden, joel je mee in de Gallo-Romeinse arena en bewonder je de honderden vogels die boven je hoofd zwermen tijdens ‘Le bal des Oiseaux Fantômes’.
’s Avonds geniet je met het hele gezin van een spetterende fonteinlichtshow, om vervolgens het bed in te duiken bij één van de themahotels. Een nachtje in het nieuwe kasteelhotel La Citadelle is daarbij een echte aanrader! Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video hierna en laat je meevoeren terug in de tijd! https://www.youtube.com/watch?v=sA6l1KGBHII&t=3s
Themapark Puy du Fou: met de hele familie terug in de tijd. Zie: Puydufou.com (foto aangeleverd door Puy du Fou)