Lifestyle

Sokken met antislip zool

Kinderen en zwembaden… het is een magische combinatie. Maar levert veel ouders toch wel wat spanning op. Want, oeh raken ze niet koppie onder of nog erger. Een logische zorg en toch is de kans dat je kind uitglijdt op een gladde zwembadvloer veel groter. Jaarlijks gebeuren er vele ongelukken rondom zwembaden, ruim 230.000 in Europa! Oorzaak wordt vaak gevonden bij de natte vloeren rondom zwembaden, die zijn namelijk glibberig en uitglijden komt veel voor. Hoe vaak papa of mama ook roept: “Niet rennen!”
Zwem sok
Dat uitglijden in het zwembad komt trouwens lang niet altijd doordat het kind rent. De vloer is soms gewoon glad. Daar valt kennelijk niets aan te doen. Dus, is de oplossing gezocht in ‘iets aan je voeten doen waardoor je niet uit kunt glijden’. En tadahhh, daar is opeens de zwem sok!
Sinds april 2016 is de gepatenteerde Sweakers® antislip zwem sok op de markt. Een doorslaand succes want de sok wordt al in 18 landen verkocht. De antislip is zwem sok draagt comfortabel, is hygiënisch en antibacterieel en sneldrogend. Maar bovenal dus met een antislip profiel aan de onderkant van je voet. Onze Pien test de Sweakers® uit in het zwembad want die sok is geschikt voor chloor, en zeewater.

Rare tenen
Pien past de zwem sok en roept eigenlijk meteen, ik pas ‘m niet. Wat bijna niet kan, want er zijn verschillende maten Sweakers® en we hebben echt de juist schoenmaat gekocht. Wat blijkt… ze heeft niet begrepen dat je de sok als een soort tweede huid aan trekt en je tenen aan het eind weer uit de sok steken. Er is een ruimte voor de grote teen en de overige vier tenen. Dus, heel duidelijk een linker- en een rechter sok. Met de sokken aan staat zij heel stevig in de kleedkamer van het zwembad, op naar de douche en het zwembadwater. Haar reactie: “Ik heb zo rare tenen! Het lijkt wel of ik op mijn blote voeten loop, maar ik glij niet weg.” Yep, het unieke antislip profiel zorgt voor veel grip.
Getest
Pien duikt met de sokken aan in het water en zwemt lekker weg. Later als zij weer op de kant staat, zijn de sokken nog gewoon aan haar voeten te vinden. Ze wandelt er rustig op weg, zonder te glibberen op de natte vloer. Ideaal! Pien: “Ik vind de sokken leuk. Een mooie kleur en je voelt ze eigenlijk niet zo erg aan je voet.”
Onze test met de Sweakers® is dus geslaagd! En Gaaf voor Kinderen is niet de enige. De Sweakers® zijn ook getest door TUV, hét Europees testbureau veiligheidsproducten, én goed bevonden!  Onderzoek bij het Innosportlab De Tongelreep (de trainingslocatie van de Nederlandse Olympische zwemploeg), wijst uit dat het dragen van Sweakers®, anti slip zwem sokken, tijdens het zwemmen geen effect heeft op zwemsnelheid en techniek. Dit toont aan Sweakers® uitermate geschikt is om te dragen tijdens recreatief zwemmen maar ook tijdens zwemlessen en schoolzwemmen. Dit in tegenstelling tot traditionele waterschoenen.
De Sweakers® zijn ook positief getest door de consumentenbond. Lees maar: www.consumentenbond.nl/sweakers.
Kortom GaafvoorKinderen.nl vindt dit een super veilige en fijne uitvinding, die Sweakers®!