Speelgoed

Klik, klikkerdeklik, klik… een huis!

Sindskort zijn wij dol op het spelen met magnetisch speelgoed. We hebben de Piccoli Mundi boerderij uitgetest waarbij we fantasie dierfiguren kunnen maken. Lees de review over magnetische speelgoed hier.
Kliky voor jong en oud
Nu zijn we aan de slag gegaan met Kliky. Dit is groter magnetisch speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar. Onze testers zijn tien en zeven en vinden het ook gaaf. Ze vallen eigenlijk buiten de ‘doelgroep’ want op de site van Jungle Toys staat ‘Voor kinderen van 1 t/m 8 jaar’. Toch vertelt de eigenaar dat juist Kliky vaak door jong en oud wordt gepakt om mee te spelen en te bouwen. “Het blijft leuk. Kinderen leren vormen, kleuren, bouwstructuren en er zijn sets waarbij cijfers en woorden kunnen worden geleerd. Daarnaast kun je met de grote Kliky-elementen goed bouwen.”

Magneten
We maken eerst een magnetische puzzel. Wij hebben de Kliky figuur puzzel boerderij (er is ook een safari uitvoering) waarbij je met vier vierkanten en vier magneten leuk kunt puzzelen en zelf oefeningen kunt bedenken. Wat doet het konijn? En welke kleur is dit? Maar juist het de aantrekkingskracht en het afstoten van de magneten maakt het leuk leerzaam om te bouwen. Uitdagend. Wij vinden nóg meer uitdaging in Kliky Gears  (met tandwielen) en de Kliky schoolset met 80 elementen. Alles is overigens met elkaar te combineren waardoor je een Kliky-set steeds verder kunt uitbreiden. Er wordt een dobbelsteen gemaakt met op iedere hoek een buismagneet. Maar het kan ook zo omgebouwd worden naar een huis. Kwestie van de elementen aan elkaar klikken met een buis en wauw. Klikkerdeklik. Klaar. De fijne motoriek wordt getraind en het is leerzaam. Bovenal hebben kinderen plezier tijdens het spelen met de magneten.
Opbergbox
Wat ook fijn is bij Kliky met 80 elementen is de opbergbox waarin het kliksysteem wordt geleverd. Het is in mum van tijd opgeruimd. De set met 51 elementen wordt overigens geleverd in een afsluitbaar emmertje, wat natuurlijk ook praktisch is.
Kortom, spelen met magnetische speelgoed is gaaf voor jong en oud!