Kinderboeken

Toverlijn geeft antwoord op al je vragen

alt

Ik ga bijna afzwemmen voor mijn A-diploma en nu heb ik het mooie prentenboek Toverlijn gehad. Zo grappige dat hoofdpersoon Jonas op de eerste pagina zijn zwemdiploma haalt én nu zelf een sport mag uitzoeken. Dat mag ik namelijk ook! Snel dus dat diploma halen…

In Toverlijn heeft Jonas heel veel vragen in zijn hoofd. Zal hij op skateboardles, voetbal, schaatsen, uitvindersles of mountainbiken? Hij weet het antwoord niet en gaat het aan zijn speciale dagboek Toverlijn vragen. Dit magische boek heeft hij van zijn opa gehad en iedere keer als Jonas een vraag toevertrouwt aan Toverlijn verschijnt zomaar het antwoord in zijn hoofd. Hoe dat kan?...  Welke sport zal Jonas gaan kiezen? Zijn beste vriend Mathijs kan hem geen raad geven, maar geeft hem wel een prachtige, zwarte veer met een gouden kroontje en onzichtbare inkt.

Zo kan hij in geheimschrift vragen stellen aan Toverlijn. Het antwoord volgt vast snel…

Het idee

Schrijfster Marianne Seegers vertelt hoe zij op het idee voor dit gave boek is gekomen: “Het magische dagboek van Jonas tovert antwoorden op al zijn vragen in zijn hoofd. Het is als een waar toverlijntje tussen zijn hoofd en het papier. Hierin schuilt de magie van opgroeien. Antwoorden dienen zich aan als de vrager er klaar voor is. Rechtstreeks gegrepen uit het dagelijks leven, want kleine kinderen stellen grote vragen. En soms is de tijd nog niet rijp op het goede antwoord te laten landen. Zo is Toverlijn ontstaan. Kinderen mogen vertrouwen op hun eigen kunnen en intuïtie, want de antwoorden komen vanzelf.”

Meer weten over dit prentenboek of snel zelf bestellen? Kijk op www.toverlijn.nl.