Gaaf voor Kinderen

Maasvlakte 2 beleven

Bezoekers van FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, kunnen sinds juni 2012 een unieke vaartocht maken langs nieuwe kades en vers opgespoten land. Inmiddels stapten al ruim 16.000 mensen aan boord van de FutureLand Ferry voor een kijkje in de haven van de toekomst. Deskundige voorlichters van FutureLand vertellen tijdens de rondvaart alles over Maasvlakte 2, waar in 2014 de grootste containerschepen afmeren. Oorspronkelijk zou de rondvaartboot tot het voorjaar van 2013 varen, maar wegens de enorme belangstelling blijft de boot in ieder geval tot en met 31 oktober zijn unieke tochtjes varen.

Over FutureLand

Het informatiecentrum over Maasvlakte 2, FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themadagen, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Zien, doen en ervaren staan centraal in FutureLand. Op een oppervlakte van 1.800 vierkante meter kan jong en oud zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven en alle aspecten die bij dit grote project komen kijken. Naast de FutureLand Ferry, biedt het informatiecentrum ook rondritten over het nieuwste stukje Nederland met de FutureLand Express. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl. Kinderen moeten voor zowel de Express als de Ferry tenminste 135 cm lang zijn.

 

De FutureLand Ferry biedt plaats aan 50 personen binnen en in totaal maximaal 75 personen. De vaartocht duurt ongeveer een uur en kost € 8,75 voor individuele bezoekers. De FutureLand Ferry vaart op dagen dat FutureLand open is en vertrekt voor de deur van het informatiecentrum.