Gaaf voor Kinderen

Doe-het-zelf tijdens de Museummaanden

alt

Ik vind het wel gaaf om af en toe naar een museum te gaan. Er zijn zoveel musea! Vaak is er ook wel een afdeling speciaal voor kinderen, of een kinderspeurtocht door het museum. De komende vier maanden is er extra veel aanleiding om een museum ‘te doen’. Februari, maart, april en mei zijn namelijk uitgeroepen tot dé Museummaanden van 2013. Elke maand dragen vier andere musea de eretitel Museum van de Maand in deze periode. Zij organiseren verrassende doe-het-zelf evenementen speciaal voor jou!

Door het hele land

Februari is de eerste Museummaand vol interactieve evenementen. Speel mee in het voetbalspel van de toekomst in Discovery Center Continium in Kerkrade of maak een animatiefilm in EYE Filmmuseum in Amsterdam. Stedelijk Museum Zwolle roept alle knutselaars, koningen en clowns op een kroon of kraag te komen maken. In het hoge noorden kun je genieten van optredens, performances en korte voorstellingen in het Groninger Museum. Van noord tot zuid, van oost tot west, in de Nederlandse musea is ontzettend veel te beleven. De moeite waard om een museum te doen!

Wil je weten welke musea er in maart, april en mei meedoen en welke activiteiten op het programma staan? Kijk dan op www.museummaanden.nl.

Gaaf voor Kinderen mag Museummaanden passen weggeven.

De Museummaanden is een nieuw initiatief van Stichting Museumkaart en de BankGiroLoterij.  Tijdens deze maanden staat de  belevingswaarde van musea centraal. Zestien musea geven een impressie van de vele activiteiten die alle musea in Nederlands jaarlijks organiseren voor het publiek.

Maak kans op 2 Museummaanden passen! Surf naar de site Museummaanden.nl en bekijk welk museum jij echt heeeeel graag wilt bezoeken. Vermeld op het winformulier welk museum dat is en waarom jij daar graag heen wilt. Je kunt tot 15 februari 2013 meedoen.

Powered by BreezingForms