Gaaf voor Kinderen

Lokvogels

alt

Zoals in elke kerstvakantie zijn er ook dit jaar weer leuke activiteiten in het Natuurmuseum Fryslân. Het winterpret-spektakel staat dit jaar geheel in het teken van het thema ‘lokvogels’. Twee weken lang worden er verschillende doe-activiteiten georganiseerd.

Voor de jongere bezoekers, in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, is er in de kerstvakantie een zelfredzame activiteit georganiseerd die aansluit op de tentoonstelling Lokvogels. De kinderen gaan op onderzoek uit in het grote winterse bos. Ze komen terecht op een aantal bijzondere plekken, waar vragen moeten worden beantwoord en een raadsel moet worden opgelost. Zo zullen ze als een echte spotter vogels ontdekken vanuit de vogelkijkhut, onderzoek verrichten bij het vogelringstation en hun kennis testen in de weetjes-hoek. Voor de jongste onderzoekers is er een tekentafel aanwezig, waar de kinderen een mooie (lok)vogelplaat kunnen kleuren.

Ook zijn er op verschillende dagen doorlopend twee kleine workshops te volgen zoals het inkleuren, uitknippen en ophangen van een vogelplaat in een vogelnet. Een andere activiteit is het maken van een eigen lokvogel van piepschuim, met een stokje in de onderkant om in de grond te steken. De vogel wordt beschilderd in de natuurlijke kleuren en kan worden afgewerkt met veertjes. www.natuurmuseumfryslan.nl