Gaaf voor Tieners

Gaaf leesboek voor TikTok-fans

Ben jij net als onze tiener dol van TikTok? Dan is het fictie-boek met TikTok in de hoofdrol – De TikTok Cahllange – een aanrader. Schrijfster Annet Jacobs heeft een leuk, herkenbaar en ook spannend verhaal gemaakt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Grote hit

TikTok is in Nederland een grote hit. Het aantal gebruikers staat in Nederland bijna op 5 miljoen! Dagelijks zijn kinderen – maar juist ook volwassenen – bezig met video’s en dansjes. Onze GaafvoorKinderen-tester staat tijden voor de spiegel danspasjes te oefenen en daarna is ze eindeloos en met veel plezier met de filmpjes bezig. Het mag duidelijk zijn, TikTok is een grote hit. Een boek over dit medium kon dus eigenlijk niet uitblijven.

Pranks op TikTok

Het verhaal is soms super grappig als er pranks op TikTok worden uitgehaald. Geinig! Maar het draait vooral om een grote wedstrijd… een challenge, zoals al uit de titel van het boek op te maken valt.

De hoofdpersoon is Nova. En tja, zij mag dus van haar moeder geen account op TikTok. Dat is natuurlijk balen voor haar. Zeker als haar vriendinnen, iedereen in haar klas en zelfs haar meester wel mee gaan doen aan de TikTok Challenge.

Nova helpt haar klasgenoten met filmen voor de TikTok-wedstrijd… ze is creatief genoeg om er echt iets tofs van te maken. Ze wil dus echt heel graag zelf meedoen. En dat doet ze dus ook, stiekem!

Toeval of niet, maar Nova vindt een mobiel en gaat hiermee aan de slag op TikTok. Ze leent de naam van haar buurjongen Dax en haar filmpjes hebben veel succes. Wauw. Hmmm, zolang niemand weet wie DaXtotheMaX echt is, is er geen probleem. Toch?

Wat denk jij? Zal ze er problemen mee krijgen, ja of nee?

Dat kun je gaan ontdekken in dit boek. Wij vinden De TikTok Challange een aanrader!

Wil je meer reviews over dit boek lezen?

Ga dan naar het kinderpanel van Kinderboeken.nl