Gaaf voor Kinderen

Roodkapje De Musical

Zondagochtend in ‘huize Gaaf voor Kinderen’… De 7-jarige Pien is al vroeg bezig om zich als Roodkapje te verkleden. Er is geen rood jurkje voorradig, dus gaat zij in een witte bruidsmeisjesjurk met een rood met wit gestipte ceintuur (“van de paddenstoelen uit het sprookjesbos” verduidelijkt zij) en een rode zakdoek om haar hoofd geknoopt. Over ieder detail wordt nagedacht want Roodkapje heeft ook vlechtjes in en ‘een soort van’ regenlaarsjes aan. Een paar uur later vertrekken wij met onze eigen Roodkapje naar de familievoorstelling Roodkapjes de Musical.
Wij zijn met vier vrouwen – Pien en haar vriendinnetje plus haar moeder. Ruim voor tijd spelen de kleine dames in de voyer, kleuren de kleurplaat in en melden zich aan voor de verkleedwedstrijd. En dan is het tijd om Maud Mulder, in de rol van Roodkapje, te gaan bewonderen.

Vegetarische wolf
Er was eens… zo begint natuurlijk ook dit sprookje in het theater. Het verhaal over Roodkapje wordt door Van Hoorne producties iets aangepast en dat maakt het sprookje grappig en ‘niet eng’. Pien heeft al diverse voorstellingen van Van Hoorne gezien (Rapunzel en Assepoester) maar toch zegt ze nu: “Waarom zingen ze alleen maar?” Tja, het is een musical. En juist die zang is weer erg geslaagd. Swingende liedjes die aan elkaar gepraat worden door Roodkapje, Benjamin, de jager, oma, moeder en natuurlijk het wolvenduo. Inderdaad, net als in andere voorstellingen van Van Hoorne zijn Titus en Fien er… maar nu heten zij Gerrit en Tina. En zijn het wolven! Vooral de vegetarische wolf Gerrit (Michael van Hoorne) wordt door Pien en Jente direct herkend en als hij zichzelf in de voorstelling voorstelt roepen de meiden dan ook meteen: Titus! Maar nee, het is dus Gerrit. Hij is niet alleen vegetarisch – wat op zich al hilarisch is voor een wolf – hij is ontzettend grappig. Samen met Tina maakt hij er weer een dolle boel van… wat voor ons als volwassenen in de zaal door de improvisatie van Gerrit werkelijk lachwekkend is.


Huisje
In het verhaal moet Roodkapje haar moeder iedere dag helpen met de was. Haar huis is het middelpunt op het podium, maar is in mum van tijd om te draaien naar de verblijfplaats van de wolven en het huisje van oma. Wij vinden dit erg mooi gedaan. Natuurlijk gaat Roodkapje met een mandje met koekjes op weg naar haar zieke oma in haar huisje in het bos. Ze ontmoet de lieve en stotterende Gerrit de Wolf. Hij weet een plek waar de prachtigste bloemen groeien en raadt het meisje aan een mooie bos voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet, is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is…. Gelukkig is de knappe jager Benjamin (die verliefd is op Roodkapje) op tijd bij oma’s huis om haar te redden.


After party
Ook tijdens de voorstelling mag er geklapt en gedanst worden. Sterker nog Wolf Gerrit en Roodkapje zingen samen een lied waarbij de lichten in de zaal aangaan en iedereen meezingt en –danst. Heerlijk! Dit maakt het een interactieve familievoorstelling van 80 minuten. En daarna… is het groot feest in de foyer met Oma’s Meezingfeest en de Meet & Greet met de acteurs. Pien en Jente hebben genoten (wij als moeders ook!) en de dametjes hebben eigenlijk niet eens tijd voor het gratis drankje na de voorstelling. Zij gaan op handtekeningen jacht. Zij nemen dit nogal serieus en zo komt het dat we pas na een uur naar huis gaan met álle handtekeningen, ook die van de hulplakeien, de verkoopster van de merchandise, de dames bij de garderobe én de barmedewerkers. Wat een feest!

Roodkapje de Musical is Gaaf voor Kinderen, maar zeker ook Gaaf voor Volwassenen.

 

Meer informatie over de voorstelling Roodkapje de Musical en het speelschema, klik op www.vanhoorne.com/theater/roodkapje/.