Spellen

Gooien met nep-burrito

Spelen houdt heus niet op als je de basisschool verlaat! Tuurlijk verandert er wel iets, maar er zijn zal leuke 12-plus spellen. Een leuk voorbeeld is het snelle partyspel Throw Throw Burrito. Dit spel is een winnaar bij Speelgoed van het Jaar 2021, in de categorie 12-17 jaar. 


Partyspel
Tja, maak wel flink wat ruimte want bij dit spel gaat er gegooid en wellicht gerend worden. Maar lachen wordt het zeker! De vakjury van Speelgoed van het Jaar 2021 omschrijft het zo: “Dit familiespel is een combinatie van een kaartspel en trefbal en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien.”
Gooien met burrito’s dus… waarom, denken wij van tevoren? De twee burrito’s in de doos zijn wel van zacht materiaal, maar gooien, heus? Toch zijn we na twee rondjes spelen om en lachen we er om.
Snelheid
Wat is de bedoeling bij Throw Throw Burrito? Spelers moet zo snel mogelijk kaarten ruilen om sets van drie dezelfde kaarten te maken. Je hebt dan vijf kaarten en je pakt steeds een kaart van de stapel rechts van je. Afleggen van de kaart doe je op links en dit is meteen de pakstapel van je tegenspeler. Het gaat dus razendsnel… snel nadenken en handelen. Heb je een set dan levert je dat punten op. Maar… let op want tussen al de kaarten zitten ook speciale burrito kaarten. Heb je drie burritokaarten, dan gaat het feest beginnen hoor. Twee spelers gaan een burritogevecht houden! Met nep-burrito’s natuurlijk. Pak de burrito en bekogel je tegenspeler. Wie de ander het raakt wint en de ander krijgt een strafpunt.
Het snelheidseffect en de burritogevechten zorgen voor spanning en veel hilariteit. Voor dit spel is vooral reactiesnelheid belangrijk.

Maak kans op het familiespel Throw Throw Burrito.
Win je niet en wil je het kopen, dan kan dat o.a. bij Bol.com.

Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!