Spellen

Kaarten kapen met Caper

Wij testen het spel Caper – geschikt voor 12+ - uit. Dit spel van Jumbo blijkt voor ons toch best een beetje ingewikkeld. Gelukkig is er internet mét duidelijke speluitleg. En voilà… we kapen kaarten bij elkaar weg en menen: dit kaartenspel is gaaf voor tieners.

Veel verschillende kaarten
Open de speldoos Caper en ontdek de 3 dubbelzijdige locatiematjes (handig dat je ze aan beide zijden kunt gebruiken). We bladeren door de Caper-Catalogus, pakken het scorebord en de rondetracker uit en stallen alles op tafel. Hmmm, wat gaan we nu doen met de 23 Locatiekaarten, 24 Dievenkaarten, 48 Uitrustingskaarten, 5 Referentiekaarten, de 4 houten blokjes en de 10 munten?
Zoals gezegd bekijken we een speluitleg via de site van Jumbo.eu. Nu is het duidelijk hoor.

Gaaf voor tieners
Maar om dat nou tot in detail op deze inspiratiewebsite uit te leggen… dat gaat wat ver. Geloof ons, dat als je weet hoe je Caper speelt, dat het een gaaf spel is voor tieners. Gezellig om te spelen.
Het is de bedoeling om met je team van Dieven op rooftocht te gaan in bekende Europese steden! Zo kom je nog eens ergens… Met de kleurrijke Uitrustingskaarten ga je op reis langs steden en ga je bewijzen dat jij de dievenbende bent. Kwestie van elkaar goede of minder goede kaarten gunnen en met elkaar kaarten uitwisselen.
Zoals bij zoveel spelletjes geldt ook bij Caper dat wie de meeste punten haalt de winnaar is.