Spellen

Monopoly met L.O.L. Surprise! spelen

Wij zijn – al zeggen we het zelf – idolaat van het bordspel Monopoly. We hebben het spel in diverse variaties; van Extreem Bankieren (met je eigen pinpas) tot Junior Kids (fijne variant voor jonge kinderen). Dus, toen spellenfabrikant Hasbro, met de combinatie van Monopoly en L.O.L. Surprise! kwam, zijn wij meteen gaan kijken.


Unboxen
Geheel in lijn met de verwachtingen bij L.O.L. Surprise! moet je eerst de pionnen unboxen. Yeahhh, wat een leuke bijkomstigheid. Het openen van de verrassingen doe je alleen de eerste keer, want je gaat de pionnen ontdekken. Wij openen het luikje, pakken uit… nice! Een eenhoorndiadeem als pion. Een zonnebril en nog veel meer… Extra gaaf: de pionnen kun je ook gebruiken om je L.O.L. poppetje mee te pimpen. Maar of dat heel handig is, weten we niet… wij zouden op deze manier de pionnen kwijtraken.


Review Monopoly L.O.L. Surprise! - Bordspel
Okay, de pionnen zijn in het spel, nu de kaartjes verdelen. Haha, verrassingskaarten. En we spelen met emoji- en sterren fiches (poppenbadges genaamd), in plaats van huizen en hotels. Supergaaf bedacht en helemaal L.O.L. Surprise! Verder zijn de spelregels wel gelijkend aan de andere Monopoly spellen.
Gooien met de dobbelsteen, je pion laten lopen, verrassende opdrachten doen, poppetjes kopen (in plaats van straten) én hopelijk zoveel mogelijk geld binnenhalen. Wij testen met een tienjarig meisje en een getrainde Monopoly-speler. Een hypotheek afsluiten, is geen punt. De leeftijdsindicatie van 8+ voor dit spel is wel terecht.


Van Beatnik Babe tot Queen Bee
Wat wij zo gaaf aan Review Monopoly L.O.L. Surprise! vinden… je koopt geen straten, maar de schattige poppetjes. Ze staan allemaal op het spelbord: van Beatnik Babe (de goedkoopste) tot Queen Bee (de duurste). Natuurlijk zijn Foxy, Kitty Queen, Spice, Unicorn, Diva en vele andere lievelingetjes er ook. Tussendoor kun je op vakjes komen zoals ‘opnieuw gooien!’, ‘Surprise!’ en ‘Glitterbelasting’.
Wie het meeste poppetjes koopt en geld heeft, wint het spel L.O.L. Surprise! van Monopoly. Wij vinden het een geslaagd bordspel!


Deze versie van Monopoly is te koop bij o.a. Bol.com.

Overweeg je het spel aan te schaffen, klik dan op onze link. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!