Spellen

Egeltje Plof ontploft

Ook dit jaar zijn er weer diverse varianten op spellen waarbij er iets totaal onverwacht ontploft, wegschiet of in elkaar valt. Wij houden van die spelletjes met een verrassingseffect.


Egeltje Plof
Recent mochten wij bij Hasbro komen kijken naar de nieuwste collecties. Tadaaa, toen zagen we het leuke egeltje voor het eerst. Het spel heet Egeltje Plof en de vraag is: Wie laat het egeltje uit zijn vel springen? 

Dit grappige kinderspel combineert een eenvoudig spelprincipe met spanning en actie. Namelijk door het gooien van de dobbelsteen (dit bepaald hoe vaak je op de egelneus moet drukken) en plots… pats, alle stekels van de egel vliegen om je oren. Nou ja, even reëel… 9 darts vliegen uit het egeltje. Maar dat kan al best spannend voor jonge kinderen zijn.

Wij vinden het moment dat de egel ‘ontploft’ erg grappig. Je weet namelijk nooit wanneer dat is.
Spelvarianten
Je kunt kiezen voor verschillende spelmogelijkheden. Diegene die de stekels laat wegschieten is de winnaar, of juist wie de spelrondes doorstaat zonder dat de stekelige darts wegschieten is winnaar.
Er is nog een spelvariant: ken je punten toe aan de verschillende kleuren stekels. Na het ploffen moet iedereen zo snel mogelijk de stekels pakken en zo punten verzamelen.

(afgelopen!) GaafvoorKinderen.nl heeft een sample ontvangen om zelf te testen, maar doordat we al hebben ervaren hoe spannend dit spel is, zit Egeltje Plof nog keurig in de doos. Deze verpakking geven wij weg! 
 
Noteer op het formulier waarom jij zo graag Egeltje Plof wilt spelen.Je kunt tot 31 oktober meedoen.
 
Wil je Egeltje Plof zelf kopen? Dat kan o.a. bij Bol.com.

GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!