Speelgoed

LEGO heeft iets nieuws! Hidden Side

Met Lego kun je alles bouwen… dat weten we natuurlijk. Bouwen en spelen met de steentjes is al gaaf, maar nu is er iets nieuws! LEGO® Hidden Side™ is de naam.


Augmented reality
LEGO Hidden Side bestaat uit een bloedstollende, creatieve wereld vol spoken. Kinderen bouwen net zoals alle andere LEGO-spellen eerst hun eigen speelwereld. Nieuw aan Hidden Side is de augmented reality-laag erna: het offline spel dat ze hebben gebouwd, brengen ze met een speciale app tot leven. Een spannende speelervaring. Vergeet wat je al kent van Lego… dit is iets heel anders!
Zo werkt het
Wij vonden het wat ingewikkeld klinken, maar toen we het pakket Haunted Schoolbus van Lego Hidden Side gingen testen, viel alles logisch op z’n plek.
Je start met bouwen, zoals je met de Lego steentjes gewend bent. Je maakt het kerkhof, in dit geval. Alles zit zoals we van Lego gewend zijn in keurige zakjes bij elkaar met bouwinstructies. Daarna hebben we de smartphone (maar het kan ook met je tablet) gepakt en de app gedownload. Scan gewoon de QR-code in je instructieboekje!


Met deze LEGO Hidden Side app open je de ‘deur’ naar een virtuele verborgen wereld. Wauw! Wel even opletten… zet je bouwwerk op een glas oppervlak en in het licht. Bij ons was het eerst wat te donker en dan werkt het niet.
Spoken
We belanden in een digitale, virtuele wereld met onze Lego-set en komen in een spookachtig avontuur. Extra gaaf dat de poppetjes twee gezichten hebben, een ontspannen gezicht en een angstig gezicht. Net welke kant jij voor wilt draaien. Daarnaast zijn er Lego-poppetjes waarbij je uit twee verschillende hoofden kunt kiezen. Gebruik je een normaal hoofd of een spookhoofd van doorschijnend geel plastic?


Alle Hidden Side sets van LEGO bestaan uit bloedstollende, creatieve werelden vol spoken. Download de LEGO Hidden Side app en ontdek de coole en spookachtige verborgen kant waar je de spoken verslaat en het opneemt tegen de spokenbaas! Ben je dapper genoeg om de mysteries van Hidden Side op te lossen? Je vangt spoken en je voert opdrachten uit voeren om zo in een hoger level te komen.
Onze schoolbus werd bij het bouwen steeds groter en completer. Wat echt gaaf is: het wc-hokje. Met hilarische mogelijkheden, zoals poep schieten. Zet je de pionnen onder de wc met de oogjes omhoog en tanden naar beneden, dan creëer je een monster. De schoolbus is voorzien van alle spookverjagende gemakken, zoals scanners op het dak die je wel 360 graden kunt draaien. 


Newbury Spookschool
Wij zijn enthousiast en dat was de jury van Speelgoed van het Jaar 2019 ook, want de Newbury Spookschool van Lego Hidden Side was genomineerd in de categorie 8 en 9 jaar… én won! In de categorie voor jongens en meiden van 8 en 9 jaar is Lego Hidden Side, Newbury Spookschool, dus het allerleukst gevonden.
De speelervaring wordt dus ondersteund door een gratis app en een verhaallijn rond twee Youtubers Jack en Parker. Zij lossen in het stadje Newbury de mysteries op en jagen op geesten via hun smartphone. Aan de kinderen wordt gevraagd hetzelfde te doen. Doordat ze hun telefoon bij de fysieke Lego modellen houden en in interactie gaan met de verschillende elementen of ‘behekste plaatsen’, brengen ze virtuele spoken tevoorschijn.
Door deze toevoeging van de app krijg je nog meer speelwaarde dan alleen bouwen met Lego! Maar… ook zonder de app is het leuk om met de set te spelen!


Dit nieuwe Lego is Gaaf voor Kinderen! Wij zouden zeggen, vanaf een jaar of 8 tot in de tienerjaren. Het is een griezelige en interactieve speelervaring met augmented reality! Diverse delen kunnen bewegen en dat is echt tof. Klein puntje, onze mobiel raakte wat sneller leeg door het gebruik van de app.
Naar de spookschool
De Newbury Spookschool is een constructieset, waarbij kinderen een spookhuis/school bouwen met allerlei verborgen griezelelementen die tevoorschijn kunnen worden gehaald door delen van het gebouw te kantelen of draaien. Daarnaast is er een app waarmee kinderen allerlei viturele en bewegende spoeken aan het bouwwerk kunnen toevoegen met de tablet of smartphone.


Samengevat
Het augmented reality-spel LEGO® Hidden Side™ is het eerste spel waarin de online en offline wereld worden gecombineerd via augmented reality. Elk LEGO Hidden Side-model – bijvoorbeeld een schoolbus of school – kan worden gebouwd zoals het er normaal uitziet, maar krijgt ook nog eens de extra laag: de behekste versie van zichzelf. Zo biedt LEGO precies wat kinderen willen: niet alleen de fysieke uitdaging van het bouwen met flink wat details en functionaliteiten, maar ook nog eens een universum vol verhalen.
Op dit moment zijn er acht verschillende LEGO Hidden Side-sets, waaraan regelmatig updates en spannende mysteries worden toegevoegd.
Real-life Haunted Schoolbus
In een van de acht spellen is een oude schoolbus omgetoverd tot een mobiele commandopost voor spokenjagers: de Haunted Schoolbus. Hierin moeten kinderen de strijd aangaan tegen het draagbare spooktoilet.


LEGO Hidden Side is vanaf nu verkrijgbaar via de website en via geselecteerde verkooppunten en Bol.com.

Overweeg je het spel aan te schaffen, klik dan op onze link. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!
De bouwpakketten variëren in prijs tussen 19,99 euro en 129,99 euro. De LEGO Hidden Side-app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.
Meer informatie is te vinden op: www.lego.com/hidden-side

Meer LEGO nieuws...

Op 29 november, oftewel op Black Friday én precies op tijd voor Sinterklaas, verwelkomt de Kalverstraat in Amsterdam een gloednieuwe winkel: de LEGO flagship store.  
De vestiging in Amsterdam is een waar walhalla voor alle LEGO fans. Zo vind je in de winkel onder andere een belangrijk Nederlands icoon terug als LEGO bouwwerk: de molen. De molen is een van de grootste modellen in de etalage en gemaakt met in totaal 885.757 LEGO stenen. Het bouwwerk is 3,25 meter hoog, weegt zo’n 1.820 kilogram en kostte wel 3.140 uur om te ontwerpen en bouwen. Maar dat is nog niet alles: ook vind je in de winkel een indrukwekkende selectie van de nieuwste LEGO sets en talloze instore speelplekken, activiteiten en events die je alleen in de LEGO flagship stores tegenkomt.

Bovendien is in de gloednieuwe LEGO winkel een complete reeks nieuwe producten verkrijgbaar die je alleen bij de LEGO winkels of op LEGO.com vindt. Denk aan onder andere LEGO Stranger Things: The Upside Down en LEGO Creator Expert Harley Davidson Fat Boy. LEGO VIP-leden profiteren tot slot van verschillende voordelen, zoals exclusieve VIP-cadeautjes, dubbele punten en meer.
De flagship store in Amsterdam opent zijn deuren op vrijdag 29 november 2019, om 12.00 uur.