Speelgoed

Naar buiten met die plakkerige squishy balletjes


Naar buiten… om te spelen. Voetballen, tikkertje, verstoppertje, of ‘globblessen’. Ja, dat laatste woord hebben we hier thuis verzonnen. De kids hebben van een merknaam een werkwoord gemaakt. Als moeder vind ik het prima, zolang ze maar lekker buitenspelen én de speciale, plakkerige squishy balletjes daar tegen een muurtje gooien.

Gekleurde ballen
De meningen over de nieuwe Globbles waren bij ons thuis verdeeld. Als moeder vind ik het – om heel eerlijk te zijn – niet een bijzonder product. Gekleurde balletjes die nogal plakkerig zijn en waar je in kunt knijpen, waar je mee kunt stapelen en die je tegen een wand/muur/raam kunt gooien en blijven plakken.

Toegegeven, het voelt wel lekker om in de squishy ballen te knijpen. Een stressballetje. Maar dat plakkerige, ik heb er mijn bedenkingen over. Ze nemen meteen stof en viezigheid op.

Yeah, plakken!
De GaafvoorKinderen-kinderen zijn echter meteen enthousiast over de knotsgekke balletjes in felle kleuren.

“Ze plakken overal op!”, roepen ze terwijl er driftig met de ballen tegen het raam wordt gegooid. Het enige wat ik kan roepen is: “Voorzichtig! Dat ze niet door het raam gaan…”.

De gooirichting wordt gewijzigd naar de kast, de witte muur en de deur. Zij hebben dikke pret. De twee tieners vinden het hilarisch om de gele, blauwe, groene, roze, paarse en oranje balletjes om beurten, of tegelijk, ergens tegenaan te gooien. Langzaam glijden de ballen naar beneden en vallen uiteindelijk op de grond.

Geen probleem
Op de verpakking staat dat ze geen plakkerige resten achterlaten en dat klopt inderdaad. Dus dat is geen probleem.

Stapelen

Even later, tijdens de lunch, zijn de Globbles nog steeds in beeld (ja, vaak zijn mijn kids snel uitgespeeld of uitgekeken op zoiets… maar deze keer dus niet!). De gekleurde ballen worden op elkaar gestapeld. Het plakt prima. Het bouwen gaat dus goed (wat het ook een leuk product voor jongere kinderen maakt). De bal platdrukken op tafel en ‘m langzaam in z’n vorm terug laten komen, is ook al zo’n succes.

Naar buiten

En dan gaan ze naar elkaar gooien! Ik zou bijna zo’n balletje afpakken om heel hard in te gaan knijpen. Een licht stresserig gevoel maakt zich namelijk van mij meester als ze naar elkaar gaan gooien met de plakkerige ballen, pal naast een vaas bloemen.

Dusss, naar buiten met die dingen!


Nu wordt het nog leuker voor de kinderen. Ze rennen achter elkaar aan en gooien de gekleurde balletjes naar elkaar toe. Ze plakken ook aan de jas, het haar, de broek etc. Haha, zo kun je ze wel lekker actief buiten laten spelen.
Vies…
Tja, de plakkerige balletjes nemen wel stof en zand op. Dat blijkt ook nog eens geen punt. Even met water en wat zeep afspoelen en ze zijn schoon. En nog altijd plakkerig!