Gaaf voor Kinderen

Kinderattracties rond het Gardameer

Joepie, we gaan waarschijnlijk naar het Gardameer op vakantie! Papa en mama zijn druk op zoek naar de beste plekjes, maar ik heb alvast even gekeken wat er voor ons allemaal te beleven is. En wauw, wat een gave plek is het Gardameer voor kinderen, ik kan niet wachten tot we gaan! Hopelijk gaan we kamperen want op een camping maak ik altijd heel snel vriendjes en vriendinnetjes. Er zijn mooie campings, lijkt me echt heerlijk om daar staan… bekijk de campings hier maar eens.

Het Gardameer

Natuurlijk is het Gardameer op zichzelf al genoeg om elke dag lekker in te zwemmen en op de strandjes te spelen. Ik heb een nieuw supergroot waterpistool dus reken maar dat die meegaat naar Italië! Ik wil ook zeker een keer gaan varen op het meer, lekker koel als het zo warm is en misschien mogen we wel een keer een kano huren. De omgeving is trouwens ook heel gaaf. Rondom het Gardameer ligt een bergachtig gebied waar ik met papa wil gaan wandelen. Misschien vind ik dan wel weer een paar mooie stenen voor mijn verzameling! En na zo'n wandeling willen we natuurlijk een echt Italiaanse ijsje, ik denk dat ik vanille en bosbessen ga kiezen.

De omgeving

In de buurt van het Gardameer zijn een paar hele leuke attractieparken. Ik denk jammer genoeg niet dat we ze allemaal mogen bezoeken, maar ik heb met mama afgesproken dat we in ieder geval naar Gardaland gaan. Dat is het grootste attractiepark van Italië! Er is ook een aantal waterparken met gigantische glijbanen, wie weet is er eentje bij onze camping in de buurt… Wat me ook heel leuk lijkt is om met de kabelbaan naar een bergtop te gaan, dat kan namelijk ook bij het Gardameer en dat heb ik nog nooit gedaan! En mama wil graag naar het schiereiland Sirmione, dat lijkt mij ook wel mooi en ze hebben er vast ook lekkere ijsjes!