Gaaf voor Kinderen

Avontuurlijk Suriname, met de kids

alt

 

 

In je eigen taal kletsen met leeftijdsgenootjes aan de andere kant van de wereld, samen op onderzoek uitgaan in het oerwoud en slapen in een hangmat. Een reis naar Suriname is een prachtig avontuur, helemaal als je het bekijkt door de ogen van een kind. Het ongerepte Amazonewoud dat 80% van het land bedekt, biedt onvergetelijke reismogelijkheden en ook in en om de hoofdstad Paramaribo is voor kinderen veel te beleven. Zo is er een interactief museum speciaal ontworpen voor kids, is het elke dag warm genoeg voor het zwembad en kunnen ze tijdens het legseizoen aan de kust kennismaken met reuzenschildpadden die eieren komen leggen. Een ontdekkingsreis waar Dora en Diego graag aan deel zouden nemen!

Rijden tot de weg ophoudt

Inheemsen, bosland creolen of juist geen mens te bekennen: het binnenland van Suriname is even groot als divers. Door het dichte regenwoud zijn veel plaatsen alleen per boot of vliegtuigje te bereiken. De reis naar bestemmingen als Danpaati en Kabalebo is daardoor al een ervaring op zich. Rijden tot de weg ophoudt en verder met de boot, terwijl de gids wijst op wilde dieren aan de oever. En dan kennismaken met de manier van leven in een dorpje diep in het woud. Een reis terug in de tijd, want wassen gebeurt in de rivier, koken op open vuur en huizen worden van takken en bladeren gebouwd. De reis naar Kabalebo gaat per vliegtuig, naar het westen. Dit is onbewoond gebied vol bijzondere dieren: van enorme blauwe vlinders tot tropische vogels en van kaaimannen tot aardvarkens.

Spelen in Paramaribo

Je zal misschien niet meteen aan Paramaribo denken bij het plannen van een vakantie met kinderen, maar ook de stad biedt bijzondere mogelijkheden. Alleen al het feit dat ze aan de andere kant van de wereld Nederlands kunnen praten met leeftijdsgenootjes. Het zwembad is elke dag open en ook als het een dag regent is er genoeg te doen. Een aanrader is Villa Zapakara, een interactief museum dat speciaal is ontworpen voor kinderen. Naast een regelmatig veranderende tentoonstelling worden er verschillende creatieve workshops verzorgd en er staat elke dag een film op het programma. Ook leuk is het Koto Museum, waar je alles te weten komt over deze Creoolse klederdracht. Door de manier van dragen vertelden vrouwen of ze getrouwd, in een slecht humeur of juist blij waren.

Kamperen in het bos

Uit kamperen met kinderen behoort in Suriname ook tot de mogelijkheden, zoals op jungle camping Palulu. Deze kampeerplek ligt middenin het savanna gebied op ongeveer een uur rijden van Paramaribo. Ideaal voor een weekend of weekje weg met het hele gezin en een mooie gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met de ongerepte Surinaamse natuur. ’s Morgens hoor je hier het oerwoud ontwaken, ’s avonds vertel je elkaar spannende verhalen bij het kampvuur. Ook leuk is een bezoek aan het nabijgelegen Butterfly Park, waar de ontwikkeling van pop tot vlinder wordt uitgelegd. Kamperen in Suriname is heel wat anders dan kamperen op de Hollandse hei, maar minstens zo leuk!

Over Stichting Toerisme Suriname

Nederlands praten in de tropen, een duik nemen in de koloniale geschiedenis of uitstapjes maken naar het ongerepte Amazonewoud. Wie naar Suriname reist beleeft het allemaal – en meer. Door de bijzondere geschiedenis is het land een smeltkroes van culturen. Een enorme diversiteit die terug is te zien in de mensen, de gewoonten en de Surinaamse keuken. Hoofdstad Paramaribo is één groot openluchtmuseum vol fascinerende sporen uit het verleden, waaronder natuurlijk ook veel Nederlandse invloeden. Verder bestaat meer dan 80% van het land uit tropisch regenwoud, door de bewoners simpelweg ‘het bos’ genoemd. Suriname is in negen uur rechtstreeks aan te vliegen vanuit Nederland. Zie voor meer informatie www.suriname-tourism.org