Lifestyle

Handige wekker

Vanaf welke leeftijd heeft jouw kind een wekker?
In huize GaafvoorKinderen.nl waren wij daar al vroeg bij. Tenminste, met een kinderwekker. Toen Mees vier jaar was – en een ‘grote mensen bed’ had - stond hij met gemak om half zes (of eerder) op. Klaar voor een nieuwe dag. Maar dat waren wij als ouders op dat tijdstip nog niet. De kinderwekker bood uitkomst… Wij stelden zelf een schappelijke tijd in en als het lampje aan ging, dan mocht hij opstaan.


Wekker wordt nachtlampje
Die kinderwekker hadden wij bij Pien niet echt nodig. Zij was wel vroeg wakker maar bleef heerlijk en rustig op haar kamer spelen. Mees kreeg inmiddels een stoere wekkerradio waarbij de tijd op het plafond geprojecteerd wordt. Dát leek Pien ook wel iets, maar echt digitaal klo klezen lukt nog niet zo makkelijk. Toch heeft zij nu een eigen wekker, met radio… en nachtlampje. Want de kleine dame slaapt graag met een lampje aan.
Rustig muziekje
De RPE wekkerradio van Bigben Interactive, met de naam Ozzy, ziet er niet alleen leuk uit. Deze wekker is multifunctioneel! Ze kan er de tijd digitaal op aflezen, er komen rustgevende geluiden uit deze radiowekker én de projector tovert vrolijke plaatjes op de muur en het plafond.
Voor Pien gaat slapen kiest zij één van de drie schijven met figuurtjes; de sterren, dieren of diepzee dieren. Deze schijf schuift zij voor de gekleurde lampjes van de projector en de lichtshow begint. De drie kleuren verwisselen steeds en na een poos gaat het lampje uit. De wekker werkt overigens op batterijen, dus kan overal in de slaapkamer geplaatst worden.

Spreken of zingen

Dan de muziek. De RPE wekkerradio met nachtlamp heeft verschillende zen-geluiden en zelfs een functie om zelf iets in te spreken of te zingen. Nu valt Pien met de rustige geluiden in slaap en wordt wakker door een door haar zelf ingesproken tekst. Die wisselt zij continu, want hoe gaaf is het om door jezelf gewekt te worden.
De Ozzy valt uitstekend in de smaak en is dankzij de muziek – en lichtfunctie prima voor kinderen tot een jaar of tien. Daarna willen zij ongetwijfeld over naar die stoere kubus wekker met projector.