Lifestyle

Happy met hamamdoek van 100% biologisch katoen

De hamamdoek is inmiddels helemaal ingeburgerd in Nederland. Een perfecte multi-inzetbare doek. Ideaal om mee te nemen als je een dagje naar het strand gaat, wilt picknicken, mee naar de yogales of gewoon voor thuis te gebruiken als handdoek of om op je stoel in de tuin te leggen. Mogelijkheden te over.
Klein opvouwen
Ons gezin neemt als we op reis gaan dus graag een hamamdoek mee. Iedereen heeft z’n eigen kleurtje, want hierin zijn veel mogelijkheden. Waarom wij liever een hamamdoek dan een strandlaken meenemen? Zo’n doek is lekker klein op te vouwen en is dus lichter dan een handdoek. Een ideaal reismaatje!


Zo droog!
Nog een voordeel van een hamamdoek: ze zijn zo lekker snel droog. Ze zijn namelijk gemaakt van katoen en dat is fijn snel droog. Natuurlijk zijn er kwaliteitsverschillen… net als prijsverschillen. De ene hamamdoek voelt dan ook net iets fijner en zachter dan de andere.
100% biologisch katoen
Wij vallen voor de nieuwe hamamdoek van 100% biologisch katoen. Op Happy Towels lezen we: “Na de biologische bamboe-doeken is nu ook in het katoen geen enkel vervuild draadje meer te vinden. Goed voor het milieu én de huid. Om dit heugelijke feit te vieren, mochten klanten van Happy Towels via sociale media hun favoriete ontwerp voor de nieuwe biodoeken uitkiezen.” Wij begrijpen die keuze wel ! Een subtiele streep en eigenwijze (basis)kleuren. Maar wat het meest opvalt is de extra lengte van 2.10 meter. Wauw.


Lekker lang
De hamamdoek biokatoen is er in zes verschillende kleuren en ze zijn met die 2.10 meter lekker lang. Leg je handdoek in het zand of op het gras en je kunt languit liggen. Dát hebben wij laatst ervaren tijdens een dag in speeltuin Linnaeushof. Onze nieuwe Happy Towel in azuurblauw – en lichtgewicht - ging mee. Net als een koeltas met versnaperingen. Onze hamamdoek viel op vanwege het extra fijne en grotere formaat (al ‘won’ een andere moeder met een tweepersoons hamamdoek). Onze hamamdoek werd meermaals omgeslagen, tot wel twee keer om het lijfje van dochterlief. Fijn om je in af te drogen, of je tegen de zon (of kou) te beschermen. Het grappige groene label van Happy Towels stak er steeds vrolijk bovenuit. Bovendien, handig voor als je de hamamdoek in het zwembad of thuis in de badkamer wilt ophangen.
Turkse onderscheiding
Gaaf weetje: Cor Sandburg wil met zijn Happy Towels de wereld een stukje beter maken. Deze doeken worden niet alleen duurzaam geproduceerd, Cor investeert ook in de regio waar de hamamdoeken worden gemaakt. Van elk verkocht exemplaar gaat twee euro naar het Turkse doel ‘Papa Laat Me Naar School Gaan’. Daarmee kunnen meisjes uit arme gezinnen een studiebeurs krijgen om na hun 14e verder te leren. Die inzet van Happy Towels in Turkije blijft niet onopgemerkt; recent ontving Cor van de Vereniging ter Ondersteuning van het Moderne Leven een eervolle onderscheiding die in Turkije zelfs de krant haalde.