Lifestyle

Kom je ook zwemmen?

Het is een aangename dag in het voorjaar. De temperatuur stijgt, zeker in de zon, naar boven de 20 graden. Yes, tijd om het zwembad op te zetten! Een traditie…
Een dag van te voren – als het ook al redelijk zonnig is – roepen de kinderen al “morgen gaan we het zwembad neerzetten!”. Papa is gewaarschuwd dat hij aan de slag kan; opblazen en water in het zwembad krijgen. Even probeert hij nog: “Of zullen we naar het gróte zwembad. Daar zijn ook al jullie vriendjes en vriendinnetjes.” Maar nee, de kids zijn onverbiddelijk en willen gewoon in de tuin zwemmen.


Veiligheid
En zeg nou zelf, een eigen zwembad in de tuin is gewoon een ultieme musthave. Bovendien, lekker bij huis en als ouders kun je vanuit je eigen stoeltje de kinderen in de gaten houden. Want veiligheid – zeker als er water in het spel is – boven al. De GaafvoorKinderen-kids zijn inmiddels 11 en 8 jaar, dus een babyzwembad is al lang uit beeld. Maar die kinderzwembaden met een glijbaan blijven ze gaaf vinden… al zijn ze er iets te groot voor aan het raken. Hét succes bleek het kinderzwembad in de vorm van een krokodil, de Intex Gator Play Center. Met als toppunt: de watersproeier (d.m.v) de aansluiting op de tuinslang waarbij er water uit de staart komt. Die sproeier zorgt voor extra veel water op de glijbaan. Wedstrijdjes gegarandeerd! En ook hier is weer aan veiligheid gedacht, want aan het einde van die glijbaan is een landingszone…


Met palmboom
Dat zwembad is heel intensief gebruikt vorige zomer (en die zomer daar weer voor)! Het was vorig najaar einde verhaal en dus kwam er een nieuw kinderzwembad, weer met glijbaan. Iets kleiner, maar het Ocean Play Center van Intex had wél een palmboom en eigenlijk twee zwembaden. Dit zwembad ziet er super gezellig uit en alle kinderen uit de buurt zijn in onze tuin te vinden.


Zwembad met filterpomp
Maar de tiener in huis klaagt en wil “Zo’n groot zwembad” voor nog meer zwem fun. Hij wordt op zijn wenken bediend bij Top-zwembadshop.nl. Wij scoren hier een kinderzwembad met een doorsnede van 366 cm, de Intex Easy Set 366x76 cm. Okay, we hebben hier wel een filterpomp bij nodig, maar verder is het een prima opblaasbaar zwembad voor in de tuin. Dit zwembad is extra stevig dankzij 3-laags zwembadfolie, zo lezen wij. We lezen verder: “Easy Set = Uw zwembad binnen 10 minuten klaar om te vullen.” Hebben!
Reken maar dat de kinderen – en wijzelf als ouders – reuze plezier hebben van dit zwembad. Wij voorspellen dat wij deze zin de komende periode heel vaak gaan horen: “Kom je ook zwemmen?”

Foto's via Top-zwembadshop.nl.