Kinderboeken

Gelezen: De dag dat oma het internet kapotmaakte

Wij ontvingen het boek boek De dag dat oma het internet kapotmaakte (voor kinderen vanaf 6 jaar) in verband met de campagne #échtcontact. Deze campagne richt zich op werkelijk contact in de digitale samenleving. Het wordt gesponsord door het ministerie van Binnenlandse Zaken en wordt getrokken door Beeld en Geluid en de Number Five Foundation van Prinses Laurentien. 
Wat als het internet stuk is…
Het verhaal is erg grappig en het boek leest ook lekker voor. De titel zegt al veel over de inhoud, want de oma van Tiffany maakt met haar klik-klik het hele internet kapot. En dat op de dag dat oma op de kleine Tiffany moet passen… of past het meisje juist op haar oma? Haar broer Max geloofd er niets van dat oma het internet stuk heeft gemaakt, dat kan namelijk niet… En toch is het zo!

Geen tv
Opa zat rustig een viswedstrijd op tv te kijken en komt naar de woonkamer omdat de tv-zender is uitgevallen. Hij heeft zijn gereedschap niet mee om het internet te maken. Iedereen in huis raakt van slag omdat ze niet meer kunnen internetten. Niets functioneert meer!
Gezellig met elkaar
Er komt zelfs een pizzabezorger aan de deur omdat zijn navigatie het niet meer doet. Papa en mama komen eerder naar huis omdat zij zonder internet niet kunnen werken. En niemand gelooft eigenlijk dat oma klik-klik het internet kapot heeft gemaakt. In de tussentijd verzinnen ze spelletjes en maken ze muziek. Ze hebben het erg gezellig met elkaar nu het internet stuk is.

Met of zonder internet
Dat is niet van lange duur want er belt een monteur aan die naar de computer van oma wil kijken, zal hij het internet weer aansluiten? Wel jammer, want dan gaat iedereen weer op een beeldscherm kijken...


Wij vinden dit een Gaaf boek voor Kinderen! De dag dat oma het internet kapotmaakte heeft mooie tekeningen en een fantastisch verhaal.Via uitgeverij De Vier Windstreken.