Kinderboeken

Ronaldo als stripheld

Whhaatttt? Een stripboek met als superheld Cristiano Ronaldo. Hij staat toch al als een held op het voetbalveld…
Hoe gaaf is het nu dus dat de grootste voetballer ter wereld is nu ook een superheld in een stripverhaal is. Het boek heet: Striker Force 7 van Cristiano Ronaldo.
Twee passies
“Ik ben altijd al een fan van superhelden geweest en vind het geweldig om te helpen bij de ontwikkeling van dit project. Voetbal brengt mensen en culturen van over de hele wereld samen en volgens mij geldt dat ook voor stripfiguren en superhelden. Dus ik ben heel blij dat ik mijn twee passies voor dit project kan combineren en met mijn fans kan delen”, aldus Cristiano Ronaldo zelf.
Topgeheim
Wij kenden Strike Force 7 nog niet en dat blijkt nou juist ook de bedoeling. Striker Force 7 – of SF7, zoals ze zichzelf meestal noemen – is een topgeheim agentschap dat onze planeet beschermt tegen monsters, criminelen, aliens, intergalactische dreigingen en op z’n tijd een kwade genius die de wereld wil veroveren. Kijk, dat klinkt nice toch?!

Voetbal en superhelden 
Als wij het boek openslaan is meteen duidelijk dat Ronaldo de hoofdrol speelt. Dat hadden we ook niet anders verwacht. Het stripboek is lekker kleurrijk en leest – zoals een strip hoort te gaan – fijn weg. In 104 pagina’s wordt in de graphic novel (zoals uitgeverij Van Holkema & Warendorf het boek graag noemen) gewoon een goed verhaal verteld over voetbal en superhelden.