Kinderboeken

Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp

Veel volwassenen zullen de avonturen van Pinkeltje kennen. De bekende gele boeken over het kleine ventje Pinkeltje hebben wij in ieder geval ‘verslonden’.
Anno 2019 beleeft Pinkeltje een avontuur in Diergaarde Blijdorp. Hoe gaaf! En voor velen herkenbaar.
Pinkeltje en Pinkelotje
In de dierentuin van Rotterdam beleeft Pinkeltje samen met Pinkelotje een spannend avontuur en ontmoet natuurlijk allerlei wilde dieren.
‘Pinkeltje, ben jij het?’ roepen twee prachtige blauwe vlinders. Ze zijn opeens in het tuintje van Pinkeltje en Pinkelotje geland. Helemaal vanuit Diergaarde Blijdorp zijn ze naar Pinkeltjesland gevlogen om Pinkeltjes hulp in te schakelen. Er is namelijk iets vreemds aan de hand in Blijdorp.

Vlinders

De vlinders vertellen dat er al een paar keer midden in de nacht dierenverblijven zijn opengezet. En dat is gevaarlijk voor de dieren zelf én voor hun oppassers. Pinkeltje aarzelt geen moment en gaat samen met Pinkelotje op onderzoek uit. Lukt het hen om uit te vinden wat er aan de hand is voordat er ongelukken gebeuren? Uiteraard helpen alle dieren in Blijdorp een handje mee.

Tekeningen
Wat dit kinderboek extra gaaf maakt zijn de tekeningen van de dieren in Blijdorp. Wij kregen in ieder geval heel wat ‘oh ja-momentjes’ en herkende de dierentuin. Daarnaast leer je al lezende meer over dieren en de natuur.
Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp is geschikt om voor te lezen vanaf 7 jaar en zelf te lezen vanaf 9 jaar. De uitgave is een samenwerking van Diergaarde Blijdorp en Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. De illustrator is Arno van der Ree.