Kinderboeken

Gelezen: Hoe word je astronaut?


Onze kinderen houden van ruimtevaart, en dus zijn de voorleesboeken van André Kuipers favoriet. Al eerder beschreven wij hoe gaaf het boek ‘André het astronautje - Terug naar de aarde’ is én wat wij van de theatervoorstelling André het astronautje vinden. Plus, we hebben het ruimtevaartspel Reis door de Ruimte al vaak gespeeld. Best een ingewikkeld spel trouwens, maar absoluut gaaf én genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 11-12 jaar. (je kunt nog stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl)
Terug naar het nieuwste boek: André het astronautje, Hoe word je astronaut?
Hoe dan?
Dit kijk- en voorleesboek is het vervolg op de belevenissen van André en zijn vriendjes in de 4 succesvolle voorgaande delen: André het astronautje, André het astronautje terug naar de aarde, André het astronautje op reis naar de planeten en André het astronautje gaat naar Mars.

Met deze zeer toegankelijke boeken wil de astronaut André jonge kinderen inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.
Vraag blijft… Hoe word je astronaut? Nou, dat kun je dus in het vijfde deel lezen. In dit ruimteavontuur komen neef Max en nichtje Mia bij André en Astromuis logeren en vragen zij natuurlijk naar zijn avonturen met de rode raket. André gaat uitleggen wat je allemaal moet doen en kunnen om astronaut te worden. Een leuk lesje over hoe sportief je moet zijn én planeetkunde volgt. Aan het eind van de dag gaan zij, inclusief Valentina en hond Laika een ruimtewandeling maken. Bijzonder!
 
Wij weten nu hoe je astronaut kunt worden en we gaan hard in training!
 
Ook dit leuke en leerzame boek is weer voorzien van schitterende tekeningen van Natascha Stenvert, via Fontaine Uitgevers B.V.
 
Oh ja, op 3 november is André Kuipers in zijn gloednieuwe show SpaceXperience - Into the Future LIVE in het Amsterdamse Ziggo Dome te zien.
André Kuipers had als kind één grote wens: de ruimte in gaan. In 2004 was het zover: André maakte zijn eerste ruimtereis. Eind 2011 werd hij opnieuw gelanceerd om meer dan zes maanden te gaan wonen en werken in het internationale ruimtestation ISS. Tijdens deze lange missie bedacht hij André het astronautje, het eerste boek dat in de ruimte is geschreven.