Games / DVD's

Yesss, FIFA23 is er

Al weken, misschien zelfs al maanden, voor de release van FIFA 23 werd er door de tiener in huis gevraagd of dé game er al was. Dat zegt natuurlijk al iets, want er wordt door gameliefhebbers en voetbalfanaten wereldwijd uitgekeken naar de nieuwe Fifa game.

Toch is het grappig dat als we aan de tienerzoon vragen waarom hij de nieuwste Fifa wil hebben, hij eigenlijk niet precies weet waarom. “Ja, gewoon omdat het een gaaf voetbalspel is. Er zijn altijd nieuwe verbeteringen.”

Hero’s en meer mogelijk

OP 27 september 2022 is het dan eindelijk zover. De EA SPORTS FIFA 23 code is er. GaafvoorTieners specialist Mees wil direct de game downloaden… met hem velen en dus loopt het vast. Balend zit hij die avond te eten, want alles ligt plat. Pfff. Als ouder zijnde ga je je haast afvragen of hij wel kan slapen vanavond. Dat lukt, maar ook lukt het hem om de volgende ochtend FIFA23 op zijn PS4 te hebben. Al heel vroeg horen we gejuich uit zijn kamer. Twee uur vliegen voorbij en al die tijd wordt in het voetballen op het beeldscherm gestoken. Samen met zijn online vrienden.

Na een paar uur spelen én heel hard gegil omdat hij Thierry Henry heeft 'gepackt' (we dachten dat er iets heel ergs was gebeurd op zijn kamer, maar zoonlief was door het dolle heen blij) schrijft Mees zijn review: “In FIFA 23 valt gelijk op dat er meer aandacht naar vrouwenvoetbal is. Zo staat Sam Kerr naast Mbappe op de cover van de game. Vrouwen worden dus in de game wel gelijkgesteld aan mannen (in het echte voetbal is dat nog niet echt zo). Ik vind het ook gaaf dat er weer nieuwe Hero’s bij zijn gekomen, zoals Dirk Kuyt en Mascherano en YaYa Toure. Maar wat al helemaal is veranderd is het ultieme team. Hoe je spelers chemistry geeft om in goede vorm te zijn! Vroeger kon je maximaal 100 chemisty halen en dat werkte met verschillende kleuren lijntjes. Maar dit jaar niet; het werkt met blokjes. Hoe meer spelers uit dezelfde competitie of uit hetzelfde land hoe meer blokjes. Je kan dit jaar maximaal 33 blokjes krijgen.

Ook dit jaar is er weer veel aangepast in hoe je speelt. Als je een wedstrijd speelt zie je dat het veel realistischer en rustiger is dan in de vorige Fifa’s. Knap hoe dat elk jaar nog weer beter is! Je hebt ook een nieuw speltype genaamd “fut moments” waarin je fut moments sterren kan verdienen door trainingen te voltooien. Daardoor krijg je die sterren en kan je pakketjes of managers kopen met die sterren. Supergaaf. Ik kan dit uren met mijn vrienden samen spelen. En ja, mijn ouders zeggen wel dat ik er niets van leer, maar dat is echt wel zo 😉. Snel schakelen, Engels, samenwerken, willen winnen, spelers in- en verkopen. Het is de investering zeker waard en veel goedkoper dan naar echte wedstrijden in stadions gaan. Al is dat natuurlijk ook leuk.”

Gaming

De afgelopen 30 jaar heeft EA SPORTS FIFA zich op het snijvlak van entertainment en gaming begeven en de groei en ontwikkeling van de voetbalcultuur direct beïnvloed. Onlangs is EA SPORTS een samenwerking aangegaan met een van 's werelds grootste entertainmentmerken Marvel, om iconische voetbalhelden tot leven te brengen in FIFA 23 Ultimate Team. AFC Richmond en ieders favoriete besnorde manager, Ted Lasso, zullen ook speelbaar zijn in FIFA 23. De Greyhounds voegen zich bij Wrexham AFC in de Rest of World clubs sectie in FIFA 23. 

Innovatie in alle Game Modes

FIFA 23 introduceert nieuwe updates voor alle game modes. Met crossplay kunnen spelers op hetzelfde platform verbinding maken met vrienden op andere platformen en het tegen elkaar opnemen in 1v1 modes, inclusief Online Friendlies, en in FIFA Ultimate Team™ (FUT) met FUT Play A Friend. In FUT 23 is er ook een gloednieuwe mode beschikbaar met op scenario-based 'FUT Moments' dat voor meer speelmogelijkheden zorgt. Daarnaast is de FUT chemistry volledig vernieuwd en is er meer flexibiliteit in squad-building zodat fans hun ultimate team kunnen samenstellen.

Dankzij verbeteringen in Career Mode kunnen spelers hun persoonlijkheid en matchday experience bepalen met nieuwe activiteiten buiten het veld die je spelerscarrière helpen ontwikkelen. In Career Mode - Manager kun je de controle nemen over meer dan 350 authentieke voetbalmanagers en je team naar de overwinning leiden. Met de nieuwe 'Playable highlights'-mode in de speler- en manager career modes kunnen fans direct in actie komen met hun pro en doelstellingen voltooien.

Pro Clubs en VOLTA FOOTBALL hebben een nieuw gemeenschappelijk startpunt dat het mogelijk maakt een speler op verschillende manieren aan te passen, te spelen en vooruitgang te boeken in beide modes, samen met de mogelijkheid om Pro Clubs XP-punten te verdienen in beide modes. Kom samen met vrienden of de VOLTA FOOTBALL Community en laat je stijl zien in de nieuwe en verbeterde VOLTA Arcades, met meer mogelijkheden om je Avatar eigen te maken.

Nieuwe en geüpgrade games brengen verbeterde publieksaudio, nieuwe attributen, grotere stadions, dynamische gekleurde ballen, under foot timer en nieuwe geluidseffecten om het entertainment in de VOLTA ARCADE op te voeren. De vernieuwde VOLTA-gameplay brengt een reeks verbeteringen aan in het straatvoetbal die flair en afwisseling toevoegen aan elke wedstrijd.

Women’s Club Football

Voor het eerst in de geschiedenis van EA SPORTS FIFA kunnen spelers het spel ervaren met vrouwenclubs uit de Barclays FA Women's Super League en Division 1 Arkema bij de lancering, met spannende updates in het vooruitzicht.

Dankzij de speciale HyperMotion 2 capture met een professioneel vrouwenteam, zijn het uiterlijk en bewegingen van vrouwelijke spelers in FIFA 23 authentiek. Dit maakt het de meest realistische ervaring tot nu.

FIFA World Cup™

Naast de FIFA World Cup Qatar 2022™ voor mannen, brengt FIFA 23 de FIFA Women's World Cup Australië en Nieuw-Zeeland 2023™ tot leven, zodat spelers de hoogtepunten van het internationale mannen- en vrouwenvoetbal kunnen beleven.

Met meer dan 300 partners, 19.000 spelers, 700 teams, 100 stadions en 30 competities over de hele wereld is EA SPORTS FIFA 23 de enige plek waar fans op het grootste podium ter wereld kunnen spelen en de mannen-en vrouwen FIFA World Cup™ toernooien, UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, LaLiga Santander, Bundesliga, Ligue 1 en Serie A, allemaal in één spel kunnen ervaren.

FIFA 23 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, Stadia, PS4, en Xbox One vanaf 30 september 2022.

FIFA 23 brengt The World's Game naar het veld met ongeëvenaarde authenticiteit door de volgende evolutie van HyperMotion2-technologie die een nieuwe standaard zet in realistische en meeslepende voetbalgameplay.

Voor een volledige lijst van de ingrijpende veranderingen die in FIFA 23 zitten, bekijk de uitgebreide lijst met updates van het ontwikkelingsteam in de Pitch Notes.

Heb jij FIFA23 nog niet gekocht? Het kan gemakkelijk bij Bol.com.

Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!