Games / DVD's

Wilt u alstublieft op deze beer passen?

Ik ken beertje Paddington uit een heel leuk boekje. Het is mij vaak genoeg voorgelezen. Weet je dat het personage Paddington voor het eerst voorkwam in de 1958 in een Engels kinderboek? Daarna is het heel veel vertaald.

Als film

Beertje Paddington komt ook in diverse tekenfilmpjes en merchandising-artikelen terug. Een lief beertje met een rode hoed op. Later krijgt hij ook een te leuke blauwe houtje-touwtje jas aan. Nou, dat beertje was eerder dit jaar in de bioscoop te zien én nu ligt de DVD en Blu-ray-combo PADDINGTON in de winkels. Tijd om een filmmiddag te houden… afgelopen weekend heb ik (9 jaar) twee vrienden (5 en 7 jaar) uitgenodigd en hebben we de dvd bekeken (en natuurlijk popcorn gegeten). De film duurt best lang, maar er gebeuren echt veel grappige dingen met het beertje uit Peru. We hebben heel hard gelachten toen hij met twee tandenborstels in zijn oren stak en toen hij in het bad van de trap gleed. Soms was het ook spannend, zeker toen Paddington gevangen werd genomen en bijna werd opgezet in het museum. Gelukkig loopt alles goed af! Wij vonden de dvd gaaf en gaan de film zeker nog eens kijken.

Het verhaal

De film is gebaseerd op de wereldberoemde boeken van Michael Bond, en de stem van PADDINGTON wordt het Nederlands ingesproken door Beau van Erven Dorens. Het verhaal is bij velen wel bekend, dus hierbij de korte versie: Een jonge Peruviaanse beer met een grote passie voor alles dat Brits is reist naar Londen om een huis te vinden. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij erachter komt dat het stadsleven niks voor hem is. Op het station wordt hij gevonden door de familie Brown, die hem Paddington dopen en mee naar neemt. Dan start het avontuur pas echt.