Games / DVD's

Dierenarts spelen

De Nintendo 3DS hebben we nog niet zo lang en ik weet niet of het daar door komt, maar ik kan Mijn Dierenpraktijk in de Zoo niet ‘zomaar’ spelen. Ik lees dus eerst een groot deel van de handleiding en dat spreekt mij enorm aan. Ik kan dierentuindirecteur worden en als dierenarts dieren helpen. Het is zeker in het begin flink oefenen en lijkt het mij even niet verder te lukken dan een boek over de savanne aan te schaffen. Overigens, dát is heel leerzaam en leuk. Ik weet nu van alles over die lege vlakte. Dat vind ik heel gaaf aan deze game. Het is dus wel handig als je redelijk goed kunt lezen, want anders begrijp je dat deel Dierenpraktijk iets minder goed.

Narcose met boog en pijl

Na enig oefenen begrijp ik steeds meer hoe ik dierenarts in een dierentuin kan worden. Zo kan ik zieke dieren helpen en de giraffe, leeuwen, ijsberen, apen en veel andere dieren voeren. Met de terreinauto ben ik overal zo ter plaatse. In de instructies heb ik gelezen dat je een leeuw kunt bevrijden van tandpijn en wilde dieren onder narcose kunt brengen met slaapmiddel met een boog en pijl. Dát is mij nog niet gelukt, maar wie weet komt dat morgen in het spel. De game werkt namelijk met Nintendo PlayCoins die ingame te ruilen zijn voor valuta.

Mijn Dierenpraktijk in de Zoo is mooi vormgegeven in haarscherpe 3D-beelden. Als speler leer je alles over de natuurlijke leefgebieden van de dieren en kan je investeren in je eigen dierenpraktijk.