Games / DVD's

Leren met Learny

Zie ik opeens dat mama een nieuwe app op de iPad heeft gezet. En nog wel in mijn mapje met apps. Handig hoor zo’n tablet. Ik druk op de vrolijke roze dino en er verschijnt een spel. Ik kan kiezen uit drie verschillende spelletjes. Ik kies iets met figuren en een hele grappige stem legt uit wat ik moet doen. Om mijn giraffe de brug over te laten steken moet ik een maan, vierkant, rondje etc aanklikken. Yes, de giraffe wandelt naar de overkant. Daarna speel ik verder met een olifant en een zebra. Ik moet een beetje lachen om de geinige stem. Learny is een Belgische app, dus logisch dat het net even anders klinkt. Dan ga ik door naar de letters. Diverse wilde dieren verstoppen zich achter struiken en keien en ik mag de letters aanwijzen. Zo maak ik Olifant en Zebra. Super gaaf om te doen!

Info over de app

Learny is in januari 2014 gelanceerd en het is een educatieve tablet app met spelletjes voor kleuters (2-4jaar) binnen verschillende ontwikkelingsdomeinen én een ouder dashboard. Na het zien van het promofilmpje weet je al meteen een beetje waar het over gaat. Kinderen worden meegenomen met Learny en andere diertjes naar verschillende werelden. Hier leren ze onder meer kleuren, letters en vormen in verschillende levels. Ieder kind evolueert op zijn eigen ritme en op een speelse manier.

Het parent dashboard laat ouders toe hun kind(eren) mee te volgen tijdens het spelen. Zo kunnen ze zien hoe lang kinderen met de app spelen en wat ze het liefst doen. De evolutie binnen verschillende domeinen kan opgevolgd en gestimuleerd worden. Learny is te vinden in de AppStore.