Gaaf voor Kinderen

Zeilkamp is écht Gaaf voor Kinderen

Mees (10) en Jens (11) zijn voor het eerst op zeilkamp geweest. Vier dagen vol van pret en leuke leermomenten. Zondagmiddag is het feest in het Friese Langweer begonnen en woensdagmiddag om 13 uur hebben zij hun 'diploma' gekregen. De eerste reactie van de jongens: "Kom je ons nu al ophalen?! Wij willen langer blijven... mogen we volgend jaar weer?!".
Vol verhalen kwamen zij thuis en een uitgebreid verslag van het minikamp zeilen bij Watersportcentrum 't Garijp gaat nog online volgen. Nu zijn ze vooral moe, want wat was het gaaf. Eén groot avontuur; van het logeren op stapelbedden in een slaapzaal tot zalig ("Ja mam, het eten was echt zo lekker!") eten en natuurlijk van leren zeilen en knopen maken tot een bezoek aan het Kameleondorp.
Ge-wel-dig wat de boys in deze korte tijd hebben geleerd. Bekijk het filmpje op het Gaaf voor kinderen YouTube kanaal maar eens. Ze varen zo weg met een Laerling. Jeugdzeilen in een 2-mans, maar ook de zeilervaring in de Optimist was super. 
Een korte foto-impressie:

Springen van lelieblad tot lelieblad bij het Kameleondorp (excursie) en Jens stuurt in een Laerling.

Voor het avondeten is er sport en spel op het grasveld bij de accommodatie in Langweer. Mees vaart in de 2-mans op het Friese water.

 

Een Optimist ligt echt wel stevig op het water! Tijdens het minikamp leren de kinderen hoe stabiel de boot ligt, maar ook wat ze moeten doen áls de zeilboot wel omslaat.

 

Ook op zeilkamp bij 't Garijp? Check maar, www.garijp.nl.