Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Sprookjes in het Pinyponhuis

Pien (7,5 jaar) test het Pinypon Sprookjeshuis samen met haar jongere buurmeisje van 5 jaar. In de verpakking treffen we Assepoester aan met een lief, wit konijn. De meiden gaan op ontdekking langs diverse sprookjes.
Assepoester en dienstmeisje
Pien is een ervaren Pinypon-speelster en ontdekt meteen dat de Pinpon Assepoester om te toveren is in het dienstmeisje. Een kwestie van het poppetje omdraaien en eventueel het gezichtje meedraaien. Aan de ene kant is het dus de mooie Assepoester in een blauwe jurk, aan de andere kant is de hardwerkende ‘meid’ in een bruin schort. In haar haar steken de meiden een vrolijk strikje. Dát is bij Pinypon altijd zo leuk, je kunt verschillende accessoires in haar en handen steken. En dus, bij het omdraaien van het gezichtje wordt het een ander poppetje. Multifunctioneel.


Sprookjes beleven
Ook in het Sprookjeshuis valt heel wat te ontdekken. Er kunnen bloempotjes, hartjes en kandelaars in het interieur en exterieur worden gestoken. De meiden leuken het huisje in mum van tijd op en het lijkt meteen op het huisje uit het sprookje van Hans en Grietjes, maar dan zonder snoepjes. Binnen kunnen de sprookjesfiguren hun eigen sprookjes beleven. Bij ons hipt het konijn de slaapkamer van grootmoeder (uit het sprookje van Roodkapje) binnen en schrikt zich gek als hij de wolf in het bed ontdekt. In de verpakking is dus het konijn en Assepoester inbegrepen, maar de set is uit te breiden met losse Pinypon-figuren zoals Rapunzel, Roodkapje, Peter Pan, Pinokkio. Op die manier kunnen vele sprookjes worden nagespeeld. De meiden vinden het testen met Assepoester en het konijn al gaaf genoeg. Er valt namelijk zoveel te ontdekken in het Sprookjeshuis: in de spiegel kijken, de toverkist openen, laadjes openen, meubeltjes plaatsen en dan zelf een verhaal bedenken.


  Wat wij zo leuk vinden aan het Pinypon Sprookjeshuis?
Er zijn diverse sprookjes in één huis te ontdekken en na te spelen (of je maakt je eigen sprookjes). Het huis kun je inklappen en gemakkelijk meenemen. En de set is uit te breiden, zodat je steeds meer met het Sprookjeshuis kunt. De meiden genieten van de vele mogelijkheden en de eindeloze reeks accessoires (en stickers). Ze zijn nog lang niet uitgespeeld na een uurtje testen!


Bekijk het Pinypon-filmpje hier: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=hKOvWk5EOsE