Gaaf voor Kinderen

De Nieuwe Kleren van de Keizer

Het sprookje De Kleren van de Keizer – van Hans Christian Andersen - kennen wij natuurlijk. Tijdens het voorlezen hebben we er heel wat keren om gelachen, ook dankzij de grappige tekeningen in het sprookjesboek. Als Gaaf voor Kinderen wordt uitgenodigd voor de première van De Nieuwe Kleren van de Keizer op 9 oktober 2016 in Theater de Purmaryn in Purmerend, zeggen we meteen ‘ja, leuk!’.


Keizer Alfons
Een première heeft altijd iets extra feestelijks en de twee jonge Gaaf-testers lopen vrolijk over de rode loper. De blonde dametjes schuiven aan bij het schminken en leren hoe zij zelf bloemetjes op hun arm kunnen schilderen. Net tattoos. Een extra leuke bijkomstigheid zo voor de voorstelling. De gong gaat en we zitten op een prachtig plekje in het theater. Op een verhoging voor het podium zit al een dame met een luxe jurk aan. Ze zit te breien, en later in de voorstelling blijkt dit de overleden moeder van ‘keizer’ Alfons te zijn.


De musical start en we zien een jongetje, Alfons, geplaagd worden op een plein. Hij is niet hip genoeg en ook nog eens niet zo stoer want hij loopt mijn zijn teddybeer onder zijn arm. Dan begint hij te fantaseren en belandt hij in een sprookje. Hij is rijk! Hij kan kopen wat hij wil en hij heeft twee lakeien. Iedereen doet wat hij wil en hij koopt de meest mooie kleding en speelgoed. Soms knaagt zijn geweten en zoekt hij contact met zijn moeder. Zij waarschuwt hem, maar hij wil niet luisteren. Keizer Alfons heeft in zijn paleis een vriendin, Roodkapje (leuk hoe twee sprookjes door elkaar verweven worden), en ook zij waarschuwt hem voor de twee kledingmakers die een mooi pak voor hem gaan maken op Keizertjesdag. Niets is meer goed genoeg voor de jonge Alfons en hij wil de meest bijzondere stof voor zijn kleding. Op dé dag trekt hij zijn nieuwe kleding aan… en loopt in zijn ondergoed. Geheel volgens het sprookje. En toch heel grappig!

De Nieuwe Kleren van de Keizer is Gaaf

Wij hebben genoten. Van zowel het verhaal als de leuke liedjes, maar vooral ook van de schitterende kostuums. De familiemusical duurt iets langer dan een uur (maar verveelt geen minuut) en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Na afloop van onze voorstelling gaan onze twee dametjes op ‘handtekeningenjacht’ en gaan met de crew op de foto. Dat maakt het een extra feest.
De Nieuwe Kleren van de Keizer is vanaf nu t/m 5 maart 2017 te zien in verschillende theaters in Nederland. Voor de volledige speellijst en meer informatie: www.langhout-theater.nl.