Spellen

Snel kaartspel


Ik ga op reis en neem mee… een kaartspel. Dat komt altijd van pas! Juist als je met kinderen reist. Wij kiezen niet voor een gewoon kaartspel, maar gaan voor Cleared to Land. Een compacte verpakking met 116 speelkaarten plus spelregels.
Op de voorkant van het doosjes staat een stoere piloot met een zwaaiende stewardess, bij de verkeersleiding toren (van Schiphol?) én er stijgt een vliegtuig op. Een zeer toepasselijk spel voor als je op reis gaat… maar wij vinden het ook een aanrader om gewoon thuis te spelen, of juist voor op de camping, in het hotel aan het zwembad etcetc.
Hoe werkt Cleared to Land?
In de Nederlandse spelregels (er is ook een Engelstalige versie) lezen wij dat het een spannend en dynamisch kaartspel is voor kinderen vanaf 7 jaar. Het lijkt op het kaartspel Pesten maar heeft met de actiekaarten meer mogelijkheden.
Die spelregels zijn overigens grappig geschreven. Zo schudt de grootste stuntpiloot aan tafel de kaarten. Geheel in thema dus. Net als de tekeningen op de speelkaarten. Vrolijk gekleurde afbeeldingen van vooral vliegtuigen en alles wat hiermee te maken heeft.
 
De actiekaart waar we de neus van het vliegtuig open zien vinden de kinderen heel grappig. Wat de kaart betekent, vinden zij minder. Namelijk ‘sla een beurt over’. Het spel is voor ons niet in één keer helemaal duidelijk als we de spelregels hebben gelezen (het is veel informatie) maar al doende leren we veel en speelt Cleared to Land snel en verrassend leuk.
 
Het is de bedoeling om zo snel mogelijk al je kaarten kwijt te raken én zoveel mogelijk punten te scoren. De actiekaarten zorgen letterlijk voor actie, want mocht je net denken van al je kaarten af te zijn, dan verandert de speelrichting of de kleur van de kaarten of moet je weer extra kaarten pakken.

Wij vinden Cleared to Land een gaaf familiespel met vrolijke afbeeldingen!
 
 
Gaaf om te weten:
Het kaartspel Cleared to Land is bedacht door Bloom Games. Gaaf voor Kinderen heeft al eerder spellen van deze Nederlandse spellenfabrikant getest, namelijk MEMOplus en Escape! Wij zijn er enthousiast over.
De bedenker van Bloom Games vertelt: “In november 2016 is ons derde spel uitgebracht. Gezien mijn werkzaamheden in de luchtvaart als gezagvoerder bij de KLM en het grote succes van het eerste kaartspel Escape!, kon een luchtvaarteditie niet uitblijven. Wij ontwikkelen dus herkenbare familiespellen. Makkelijk toegankelijk, goede kwaliteit en mooie kleurrijke illustraties. Cleared to Land heeft exact hetzelfde spelprincipe als Escape!, maar nu voorzien van grappige kleurrijke luchtvaart gerelateerde illustraties. Cleared to Land is in onze vernieuwde webshop BloomGames.nl en Bol.com te koop en o.a. ook verkrijgbaar in luchtvaartmuseum Aviodrome en een viertal speelgoedwinkels op Schiphol. De zeer aansprekende vliegtuigkarakters hebben we ook weer gebruikt voor wat aanvullende ‘merchandise’ zoals rompertjes en slabbetjes.”


Te koop bij Bloom Games.