Spellen

Roar!: “Gezelschapsspellen voor het hele gezin”

Niet alleen Nederland kent een Verkiezing Speelgoed van het Jaar, in België zijn er ook nominaties en winnaars. Het hybride spel Roar! is de winnaar van de Belgische Speelgoed van het Jaar-prijs in de categorie “Gezelschapsspellen voor het hele gezin”! Dat viert 999 Games (distributeur van spelproducten in de Benelux) natuurlijk. En wij ook, want Gaaf voor Kinderen test Roar! uit én geeft het innovatieve bordspel weg in een winactie.
Met tablet of smartphone
De Belgische jury koos Roar! als winnaar vanwege de innovatieve aspecten van het bordspel. Het unieke aan Roar! is dat er een tablet of smartphone op een spectaculaire manier in het spelsysteem is verwerkt. Eén van de spelers speelt het ontsnapte monster en bedient de tablet. De anderen zijn scheikundigen, die het monster proberen te vangen. Je moet dus samenwerken en dat is leuk bij een familiespel. Bij onze test was het dan nog wel even ‘vechten’ wie het ontsnapte monster mag zijn. Maar dan gaan we toch echt beginnen en moeten we vooral erg lachen om de rare en grappige geluiden. Wat is het? Nog een keer luisteren? Oh nee, te laat. Het monster laat niet iedere beurt nieuwe geluiden horen. Die geluiden komen overeen met locaties op het speelbord. De scheikundigen moeten aan de hand van die geluiden proberen te bepalen waar het monster zich bevindt. Maar… al die geluiden lopen door elkaar heen. Wat een raar geluid. Zie er dan maar eens samen uit te komen wat jullie horen.
Roar! is grappig, dynamisch en vooral een gaaf samenspeel spel.


In de online speluitleg noemt Bert het spel Roar! “Een hybrid semi-coöperatief deductiespel voor het hele gezin!” Gelukkig legt hij daarna in ruim zes minuten meer uit wat het spel waarbij je zelf een tablet of smartphone nodig hebt.
De kosteloze applicatie is geschikt voor de meeste ioS- en Android-besturingssystemen.


Over 999 Games
Speelplezier voor ieder niveau en elk type speler staan voorop in de spellen. 999 Games voert titels in de categorieën kinderspellen, familiespellen, expertspellen, reisspellen en buitenspellen. Bekende titels zijn: Catan, Halli Galli, Regenwormen, Carcassonne, 30 Seconds en Machiavelli. Voor meer informatie: www.999games.nl