Speelgoed

Rijden met robot op twee wielen

Als jurylid bij Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2017 ben ik natuurlijk bijzonder geïnteresseerd welk speelgoed/spel er ‘wint’. Per leeftijdscategorie verzorgt een deskundige jury de nominaties en daarna is het aan de consument om te stemmen op het meest geliefde product. De winnaars worden op zaterdag 11 november bekend gemaakt! En iedereen kan daar dit jaar bij zijn. De prijsuitreiking vindt plaats in Burger’s Zoo en hoe jij hierbij kunt zien, kun je zien op het filmpje.
Leeftijd 8-9 jaar
Ik ben er vanaf de stemronde voor de consument niet verder bij betrokken dus ik ben enorm benieuwd welke spellen en speelgoed er winnen.
In het bijzonder heb ik interesse in de leeftijdscategorie 8-9 jaar. Waarom? Omdat ik eigenlijk alle genomineerde producten potentiële winnaars vind. Het zijn: Gel-a-Peel Fashion Maker, Macrobot, Speak Out Kids tegen Ouders, Jolly & Roger en LaserX. Het is nog even afwachten…Al is een nominatie ook fantastisch.
Rijden en pakken
Via Verkiezing Speelgoed van het Jaar heb ik de geweldige Macrobot getest. Het is een RC Robot, op twee wielen. Een superstoer ding!
Macrobot rijdt, kan kleine voorwerpen pakken en aangeven, routes onthouden, teksten zeggen (dankzij de opnamefunctie) én de ogen kunnen van kleur veranderen. Met de controller kun je Macrobot voorgeprogrammeerde acties laten uitvoeren.
De mening van de jury:
Technologisch gezien een magnifieke robot: hij kan op twee wielen staan! Een robot die eruit ziet als een robot, bediend wordt met een afstandbediening of bluetooth, met een “volg mij knop” en die ook nog kleinigheidjes kan transporteren. Dit is speelgoed van nu.
 
 
Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
De Macrobot is een witte robot op wielen, die beweegt zoals een segway en vrij veel mogelijkheden biedt. Hij kan objecten detecteren, heeft een dansmodus, kan robotachtige geluiden maken, stemmen vervormd nazeggen, een route onthouden en herhalen, en kleine voorwerpen op een plateautje vervoeren. Met een controler of app kunnen sequenties van bewegingen ingeprogrammeerd worden.
Ook kan de Macrobot de controler volgen. Leuk speelgoed voor kinderen om kennis te maken met de mogelijkheden van robots.
 
Te koop bij o.a. Bol.com.  
Voor optimaal gebruik kun je de gratis app downloaden én kan Macrobot communiceren met andere robots uit de Silverlit familie.
 
De actie is afgelopen en de prijs is verzonden aan Frank P in Utrecht.