Gaaf voor Kinderen

Stoomsafari met Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Treinen, veel kinderen zijn er door gefascineerd. Heb jij ook zo’n treinliefhebber in huis? Dan is een bezoek aan de Museumstoomtram een aanrader. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt rijdend gepresenteerd op de 20 kilometer lange lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik. En of dat nog niet genoeg is… de rit per stoomtram kun je combineren met een boottocht.


Educatief voor kinderen
Voor kinderen is er meer te beleven bij de Museumstoomtram met de speurtocht ‘Stoomsafari’. Alle kinderen krijgen gratis een Stoomsafari koffer op het vernieuwde tramstation Hoorn. Niet alleen een unieke beleving, ook een educatieve bezigheid voor de jongste gasten. Zowel voor, tijdens als na de spannendste tijdreis leren de kinderen locomotieven, stations en wagens beter kennen. Na een bezoek aan de Museumstoomtram weten zij wat er vroeger met deze vervoersmiddelen gedaan werd. Kinderen gaan letterlijk terug in de tijd en ervaren een unieke beleving. Zij mogen actief deelnemen aan:  
* Bedienen van een sein of wissel bij de seinhuiswachter;
* Stoken van de kolen op de stoomlocomotief;
* De conducteur helpen met het knippen van de kaartjes;
* Meekijken met de schipper van de boot over het IJsselmeer;
* Het sorteren van de post in het speciale postrijtuig bij de postconducteur;
* Meehelpen met de goederenarbeider met het in- en uitladen van de goederen;
* Verkleden als een reiziger van 100 jaar geleden bij de Ot & Sien verkleedjuffrouw.

Uitgebreide dienstregeling
Tijdens de herfstvakantie biedt de Museumstoomtram een uitgebreide dienstregeling. Stoomtrams vertrekken uit Hoorn om 10.40 uur en 11.40 uur, vanuit Medemblik om 13.20 uur en 15.20 uur. Veerboot ‘Friesland’ vertrekt uit Enkhuizen om 10.40 uur en uit Medemblik om 13.20 uur. Zie hiervoor ook de reisplanner via www.mstplanner.nl.