Lifestyle

De kinderkamer: praktisch speelplezier

alt

Een kinderkamer die zowel praktisch als leuk is voor kinderen: met een paar tips zorg je ervoor dat de kamer netjes blijft (met een beetje hulp van de kinderen) maar dat het ook een knusse speelplek wordt waar jouw zoon of dochter zich helemaal thuis voelt.

Opgeruimd staat netjes!

Wanneer je ervoor zorgt dat de kinderen een lage kast of ladekast in de kamer hebben, dan wordt het opruimen van eigen speelgoed al een stuk makkelijker. Als je je kinderen van jongs af aan leert om hun eigen speelgoed op te ruimen wordt dit als het goed is een automatisme waar je later nog veel plezier van zult hebben. Een andere praktische oplossing is het speelgoed opbergen in plastic opbergdozen die je onder het bed of bureau kunt schuiven zodat ze niet al te veel in het zicht staan. Maar tegenwoordig zijn deze dozen of kratten ook te vinden in hippe kleurtjes en dan mogen ze best gezien worden! Voor inspiratie op gebied van bergruimte kan je praktische en trendy meubeks bij Home24.nl vinden.

alt

Knusse kinderkamer

Ook is het leuk om je kinderen bij de inrichting van hun eigen kamer te betrekken. Het is wel duidelijk dat de kinderkamer niet alleen wordt gebruikt om in te slapen; je kunt er een gave ruimte van maken met behulp van een paar simpele veranderingen. Zo kun je een knutselhoek inrichten: hiervoor heb je slechts een lage tafel en stoelen nodig plus het knutselmateriaal. En waarom niet meteen zelf aan de slag gaan om de kamer wat op te vrolijken: mooie slingers knippen voor aan het plafond of echte schilderijen maken voor aan de muur zodat de kamer gezellig en vrolijk aandoet.

Ook kun je het bed een make-over geven, voor een echt sprookjeseffect. Met een bedhoes tover je een simpel bed om tot een stoer kasteel of piratenschip. Hierbij wel duidelijk zijn wanneer er gespeeld mag worden in het bed en wanneer het bedtijd is, want anders wordt er helemaal niet meer geslapen! Home24.nl