Kinderboeken

Poep praatjes

Wat een hilarisch leuke titel voor een boek: Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken! Daar willen wij natuurlijk meer van weten… want kinderen vinden het gewoon gaaf om over poep, pies en scheetjes te praten.
Nou, reken maar dat je dat met dit boek van schrijfster Esther Walraven kunt.
Weetjes over eten en je lijf
In het boek kom je echt heel veel te weten over eten en je lijf. En het antwoord op de vraag: Waarom ruiken je eigen scheten (meestal) niet zo vies als die van een ander? Yes, daar krijg je ook antwoord op.
Er staan wel vijftig onderwerpen in waarop je op een grappige manier antwoord krijgt. Soms door geschreven weetjes en soms door proefjes die je zelf kunt doen. Dat maakt het boek heel toegankelijk voor kinderen.
Meteen op de eerste pagina van het boek staat een belangrijk weetje over je lijf: De hele weg van je eten, van mond tot kont, is wel acht tot twaalf meter.
Testen en spelletjes
Er zijn acht hoofdstukken in Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken! waarin meer of je lijf en eten wordt uitgelegd. Telkens krijg je antwoord op de waarom-vraag.
Wij vinden het hoofdstuk ‘smaken verschillen’ interessant. Want waarom vind je snoep lekkerder dan witlof of waarom krijg je trek in patat als je een grote M ziet. Aan de hand van spelletjes, testjes en recepten leer je in het boek ook meer over belangrijke voedingsstoffen. Zo zweren wij nu bij het recept om zelf gezonde chips te maken en hebben wij op iedere verjaardag poep praatjes mét feiten.
Wij vinden dit boek écht gaaf en leerzaam en geven het een dikke tien!
 
Het boek is mede ook zo leuk door de hilarische illustraties van Elly Hees (zie de tekening hierboven).
De schrijfster is trouwens niet ‘zo maar’ iemand. Esther Walraven is gezondheidswetenschapper, universitair docent gezondheidspsychologie en auteur. Het promotieonderzoek dat zij deed op het gebied van voeding inspireerde haar tot het schrijven van WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN! (van Uitgeverij Unieboek).