Kinderboeken

De Valse Vleerbij

Het zal je gebeuren… dat je ouders verongelukken en je bij opa en oma komt te wonen. Dat overkomt Thomas en Julia. In het spannende jeugdboek Thomas & Julia: De Valse Vleerbij. Niet dat het boek daar verder over gaat, maar ik vind het wel een pittig onderwerp.

 

Familie en vriendschap

Thomas en Julia gaan in dit boek op zoek naar bijzondere ingrediënten in het Verboden Woud om zo een speciale toverdrank voor hun opa te maken. Opa Jan is namelijk gestoken door een raar insect en hij is nu erg ziek. Oma Rini schakelt de hulp in van haar zus en de goede heks Magda om de steek van de valse vleerbij ongedaan te maken. Helaas stuiten zij op hun zus en kwade heks Wicca die er voor gezorgd heeft dat opa werd gestoken. De ingrediënten voor de toverdrank bevinden zich in het Verboden Woud. Het bemachtigen van elk ingrediënt is een avontuur op zich waarbij de thema’s familie en vriendschap belangrijk zijn.

Fantasierijke verhalen

Thomas & Julia: De Valse Vleerbij is het eerste deel uit een serie fantasierijke verhalen die zich afspelen in het Verboden Woud. In elk deel wordt een nieuw geheim over dit mysterieuze bos onthuld. De spannende en meeslepende boeken, geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en voor meelezen vanaf 7 jaar, kunnen los van elkaar worden gelezen, maar volgen elkaar in chronologie wel op.

Luister en kijk alvast naar Thomas & Julia: De Valse Vleerbij in dit YouTube filmpje.