Kinderboeken

Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek

 

Weet je wat ik in mijn schoen had? Een heel mooi voorleesboek. Daar word ik vrolijk van! Nu kunnen papa, mama, oma of opa mij vrolijke Sinterklaas-verhalen voorlezen. Gezellig voor de openhaard of gewoon op bed.

Op rijm

Ik houd van de boeken van Marianne Busser & Ron Schröder. Die liggen zo lekker in het gehoor omdat ze op rijm zijn. Mama zegt ook altijd: “Dit boek leest zo fijn voor.” In Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek staan heel veel gezellige versjes en verhalen over Sint en zijn pieten. Er staat een verhaal in over een goochelpiet en over een pietje dat vergeten is zijn onderbroek aan te trekken. Bijzonder vind ik het verhaal over gekleurde pieten: “Er zijn mensen en die vinden, zwarte pieten veel te zwart, en die zeggen: Sint dat vinden wij niet fijn, zou het niet veel leuker worden, als er strakjes op de boot, ook een paar gekleurde pieten zouden zijn?”

 

Er staan 45 verhaaltjes in het boek, dus ze kunnen wat mij betreft iedere dag wel twee of drie verhaaltjes voorlezen. Dan kan ik in de tussentijd kijken naar die vrolijke illustraties van Dagmar Stam.  

Je kunt online op de site van Unieboek Spectrum een deel van het boek inkijken.