Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Prachtige Provence met Pierre & Vacances

altalt

Frankrijk staat bij ons nog altijd op nummer 1 van vakantiebestemmingen. Het land heeft vele plussen, dus wij gaan weer naar la douce France. Dit keer met het vliegtuig (joepie!) en wel met KLM naar Marseille. Vliegen blijft iets spannends voor kinderen, dus we zitten bij het raam… na de landing en het ophalen van de koffers, stappen we in een busje op weg naar onze vakantie village. Naar Pierre & Vacances Pont-Royal Village Club. Dit autovrije park (je kunt er natuurlijk wel met de auto heen want er is een grote parkeergarage onder de kerk) is voor de komende tijd ons ‘thuis’. Inchecken dus en op naar het appartement (vakantiehuis of maissonnette).

 

alt

 

With a view

Gaaf, we zijn de komende tijd echt van alle gemakken voorzien, want het appartement heeft een complete keuken, living met fijne bank en tv, slaapkamer met groot bed, luxe badkamer én een balkon with a view. We kijken uit over het rustige zwembad en de golfbaan. Daar gaan we allemaal gebruik van maken. Bij aankomst in Pont-Royal was er een marktje met lokale Provençaalse lekkernijen zoals brood, kaas, nougat en olijven op het plein. Daar hebben we alvast lekkers gekocht om nu in de schaduw op ons terras te verorberen. De zon straalt, het is heerlijk warm, dus wij gaan direct in de rustige vakantiestand. 

 

 

alt

Golfslag

Langzaamaan gaan we de village ontdekken, want met 5 hectare leisure moet je dat niet in één dag allemaal willen zien en doen. Daarnaast, we hebben de tijd, we blijven lekker lang. Het is zomervakantie! Tijdens een Provençaals wijntje op het terras van Les Tilleuls, aan het centrale dorpsplein van de village, zien we een groepje op Segways rijden. Bijzondere tweewielige karretjes die je regelmatig op grote beurzen ziet rondrijden. Door middel van het verplaatsen van je gewicht gaat dit karretje naar voren of naar achteren. Ze kunnen best hard, zo te zien aan de helmen die de bestuurders dragen. Dát gaan wij later deze vakantie ook doen, maar nu lopen we richting grote zwembad. Vanuit de verte lijkt het wel of we midden op het groene (er staan veel bomen) park een zandbaai zien. Het blijkt een kunstmatig strandje, in de vorm van een baai, bij het golfslagbad. Wow. Kinderen springen over de golfen, grotere kids spelen er met een voetbal… en de badmeester kijkt geduldig toe.

 

 

alt

Circusschool

Direct achter het golfslagbad is de Kids Club. Bij Pierre & Vacances doen ze dat heel slim. Deze ontmoetingsplaats heet Le Spot en er is voor iedere leeftijd wel iets te beleven. Er is een Club Mini voor kids van 3 tot 5 jaar, voor Kids tussen 6 en 8 jaar, Junior tussen 9 en 12 jaar, de Teens tussen 13 en 15 jaar en tussen 16 en 18 jaar heet het Fun. Er wordt van alles georganiseerd, iedere dag weer. Van sport en spel tot kids disco. Er is ook een circusschool op Pont-Royal. Dat lijkt ons wel wat, maar het is een meerdaagse cursus waarvoor je wel bij moet betalen (wat op zich logisch is omdat je hier echt veel doet en leert). Het leuke… op donderdagavond geven we een show aan de ouders, op de tribune. Nu dus hard oefenen aan de trapeze en op de grote bal.

 

 

 

 

alt

 

Groene grasmat

Wat is vakantie toch heerlijk, lekker chill voor de hele familie. Terwijl de kinderen dus bij de circusschool zijn, kunnen papa en mama een balletje slaan op de golfbaan. Die groene grasmat ligt er zo aantrekkelijk bij. We passeren prachtige vakantiehuizen met privé zwembad. Iets voor volgende keer?! De village is zeer diverse opgezet en straalt eigenlijk niet iets van een groot vakantieresort uit. Dit is echt een Frans dorpje met een grote varieteit aan huizen. Er is zelfs een kerk! Al wordt die eigenlijk alleen voor feesten en partijen gebruikt. Vanaf die kerk heb je overigens wel een schitterend uitzicht over de omgeving. Een medewerker vertelt dat het hele gebied vroeger jachtgebied was, daarna alleen golfbaan werd en nu dus een fijne village is. Een vakantiepark dus, maar Pierre & Vacances is nog meer. Letterlijk betekent het namelijk Stenen en Vakantie. Voor wie wat ‘geld over heeft’ is het een fijne investering in onroerend goed, waar je ook nog eens zelf vakantie kunt houden.

 

alt

Veel voor kinderen

Vlakbij de kerk is de Babyclub te vinden, voor kinderen vanaf 3 maanden tot 3 jaar. Hier wordt ook heerlijk binnen en buiten gespeeld en begeleid door professionele medewerkers.

Wij lopen langs de kinderboerderij en de kids duiken het dierenavontuur in. Zij kunnen hier zonder zorgen geiten, ezels, konijnen, schapen, varkens en andere boerderijdieren ontdekken. Even verderop is er zelfs een manege waar je paard kunt rijden. Wij blijven liever hier en ontdekken ook meteen de houten speeltoestellen. Veel uitdaging voor jong en oud, en – fijn voor de ouders om te weten – het speelplein is omringd door een hekwerk. Sportieve tieners leven zich verderop uit op de tennisbaan en basketbalveld. Kinderen vervelen zich geen moment bij Pont-Royal! Van ’s ochtends vroeg (na het halen van verse croissantjes en stokbrood bij de supermarkt op het pleintje) tot ’s avonds laat (na eindeloos zwemmen en spelen) is er veel te doen voor kinderen.

 

La Vallée des Loisirs

De Pierre & Vacances village club Pont-Royal noemt hiervoor genoemde facitileiten trouwens het ‘pretpark’ La Vallée des Loisirs. Pret hebben we er zeker, want alles staat volledig in het teken van water, spel en plezier voor jong en oud. Zo houden wij eindeloos wedstrijdjes op de nieuwe Fantasy Racer… twee glijbanen van ieder 114 meter. Je slingert in je zwembroek tussen olijf- en pijnbomen door in het water. Nu komt het leuke: de tijd wordt bijgehouden en dus kun je heuse wedstrijden houden. Halverwege het parcours zien we, als je goed oplet, de tussentijd en beneden als je verder in het water plonst wordt de winnaar bekend. Iedere dag is er een nieuw dagrecord. Naast de Fantasy Racer ligt de ‘wilde rivier’ van 110 meter, waar we op een watertapijt naar beneden schieten. Echt gaaf. Zelfs op een minder zonnige dag zijn wij hier te vinden want de temperatuur van het water in de zwembaden en glijbanen bedraagt continue 24°.

alt

Avignon

Om eerlijk te zijn hoeven wij eigenlijk niet zo nodig van Pont-Royal af, maar als we thuis nog iets meer over de Provence willen vertellen hoort een bezoek aan Avignon er wel bij. Natuurlijk lopen we over de bekende brug en krijgen we een rondleiding door het pauselijk paleis. Schitterend! Na een zalig ijsje shoppen we nog wat… vooral Provençaalse zeepjes, een kleurrijk kinderjurkje en lavendel. Veel lavendel. Het ruikt zalig. We zouden bijna vergeten dat we ook in een goede wijnstreek vertoeven, dus een later bezoekje aan Domaine du Château Bas de Vernègues (werkelijk vlakbij de village) schuiven we ook nog even in de planning. De kinderen verbazen zich over de wijnkelders en bovendien is het heerlijk koel. Buiten ontdekken we nog meer, namelijk een oude ruïne. We wandelen heerlijk in de schaduw naar een grote zuil en genieten van de oudheden alhier. Jammer dat je in dit groene parkje niet mag picknicken, dus voor de borrel zijn wij weer terug in Pont-Royal voor een glaasje blauwe Pastis op het terras van Café des Arts.

 

Aquariaz: grootste waterparadijs in de bergen

De formule van Pierre & Vacances is voor gezinnen met kinderen buitengewoon goed. Wij hebben hier telkens een topvakantie! Eerder verbleven wij al bij Cap Esterel Resort en nu wij zo over het geweldige golfslagbad kijken, weten we zeker dat we komende winter het skioord Avoriaz 1800 willen. Pierre & Vacances beschikt hier over diverse appartementen en opende in juli 2012 het grootste waterparadijs in de bergen: Aquariaz. De groep Pierre & Vacances - Center Parcs zorgt dus voor warme in een sneeuwrijke omgeving. Het waterparadijs, dat op een zeer knappe manier de typische architectuur van dit vakantieoord combineert met de sfeer van een

exotisch landschap, heeft een totale oppervlakte van 2 400 m². Er is een deel, de Waterboom genaamd, en is speels en kleurrijk, speciaal voor de allerkleinsten. Hier vind je fonteinen en ander waterplezier in de vorm van glijbanen, hangende gieters en een stortemmer met tientallen liters water. Een tweede deel is bedoeld voor de waaghalzen: van meer dan 10 meter hoog glijd je hier via een spectaculaire halfpipe op een grote band naar beneden. Een derde deel is het centrale zwembad, voor alle leeftijden met o.a. een zacht stromende rivier vol waterpret (bubbels, jets, sneller en trager stromend water), afgebakend door twee zones met jacuzzi en massagebanken en een zwembad van 1,50 m diep, over de hele lengte grenzend aan een klimwand.

 

alt

Willen jullie ook graag vakantie vieren bij Pierre & Vacances village club Pont-Royal? Klik hier en lees of boek verder.

Tekst en beeld: Marije Smit / www.schrijfster.com

Klik hier en lees meer over Pierre & Vacances en vakantie voor het hele gezin.