Gaaf voor Kinderen

Babykeuken, peutercaravans en familiebadkamers

Kamperen met een baby en/of peuter ‘gedoe’? Echt niet!  Juist ook op de camping is het voor kleintjes erg gaaf. De luxe campinggroep Les Castels in Frankrijk laat graag zien dat jonge gezinnen alle kanten op kunnen in diverse faciliteiten.

Sleutel naar babykeuken

Zo biedt de luxe camping in Normandië, Castel le Brévedent, dit jaar een heuse babykeuken in het 18e eeuwse landhuis. De keuken is voorzien van alle nodige apparaten om babyvoeding te bereiden en alleen ouders van baby’s en peuters t/m 2 jaar krijgen de sleutel van deze ruimte. Hier kunnen ze flesjes en hapjes klaarmaken, met de aanwezige flessenwarmer, babycook, magnetron en flessensterilisator. Er is een kinderstoel, een commode en een box waarin de baby geduldig op zijn kostje mag wachten. Wat de accommodatie betreft, beschikt de camping ook over aangepaste, voor peuters beveiligde stacaravans met babybedje, nachtlampje, hek en speelgoed. Dus geen gesjouw met babyspullen.

 

Familiebadkamers

Op het terrein van Camping Castel L’Ardéchois is een speciale sanitairruimte voor gezinnen met kleine kinderen. Het blok heeft een speelse inrichting, verwijzend naar de Grotten van Chauvet in de Ardèche. Daarnaast zijn privé-familiebadkamers apart te reserveren, met bad, wastafel en toilet. Scheelt heen-en-weer lopen met alle badspullen.

Bij camping Castel Domaine de Sévenier in de Ardèche, vind je babyproof chalets met standaard een kinderbedje, kinderstoel, commode, babybadje, buggy en flessenwarmer. En vijfsterrencamping Sequoia Parc in de Poitou-Charentes introduceert dit seizoen het Funny Forest Village. Een nieuw, autovrij wijkje tussen de pijnbomen, met kleurrijke familiecottages rondom een volledig houten speeltuin. Ook hier zijn babyfaciliteiten standaard beschikbaar. Voor de grotere broertjes en zusjes (vanaf 3 jaar) bieden overigens 37 Castels Campings kinderopvang en/of Kinderclub-opties, veelal met Nederlandstalige begeleiding. Meer informatie op www.camping-castels.nl.