Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Spelen met je hersens

Op de voorkant van ‘the brain game’ Cortex Challenge Kids staan hersenen afgebeeld. Zo, dat is meteen duidelijk. Bij dit spel heb je die nodig, voor inzicht, geheugen en reactiesnelheid. Wij testen het spel tijdens de vakantie… en wat hebben we het vaak gespeeld. Gaaf!
Voelkaarten
Cortex Challenge Kids is een speciale kinderversie en goed te doen voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn verschillende kaarten met opdrachten, van puzzelen tot kleuren tellen en van een doolhof tot memory. Bij ons vallen vooral de voelopdrachtkaarten in de smaak. Voor het spel begint mag iedereen deze tien kaarten zien en voelen. Er is reliëf op de kaarten waardoor je straks in het spel blind kunt voelen of het bijvoorbeeld de aardbeien, slang, handdoeken of ballen zijn. Nu komt het aan op je geheugen, inzicht en je reactiesnelheid, want je speelt onder tijdsdruk. Het is de bedoeling dat je twee dezelfde speelkaarten hebt en dan mag je die ruilen voor een stukje hersenpuzzel. Als je de vier stukjes hersenen bij elkaar hebt, heb je gewonnen. Wij variëren Cortex met eigen opdrachten, zoals bij de geheugenkaarten dat je een rondje om de tafel loopt en zingt. Pas daarna mag je de figuren noemen. Hilariteit en spanning.
Cortex Challenge GEO is een speciale geografie versie van het snelle hersentestspel waarbij je je geografische kennis, geheugen en reactiesnelheid kunt testen!