Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Dromen bij je eigen nachtlampje

Pien slaapt al jaren met een klein lampje aan bij haar bed. Het zal best een kwestie van gewenning zijn om met een lichtje aan te slapen en een slaapkamer snel té donker te vinden, maar ze vindt het ook gewoon leuk om zo nu en dan een nieuw lampje te kopen. Zo heeft ze al een simpel lampje in het stopcontact gehad, een lampje waarbij er een afbeelding draait en recent een blauwkleurig lampje. Maar sinds ze heeft geknutseld met de My Dream Light pronkt er een zelfgemaakt lampje naast haar bed. Trots dat ze is.
Lampje versieren
Er zijn natuurlijk diverse merken met leuke knutselpakketje. Handig, want vaak zit alles dan in de verpakking en kan je kind meteen aan de slag. Zo ook bij Totum, een vrolijk Nederlands merk met een eigen knutselclub online. Daar halen wij regelmatig inspiratie vandaan. Maar nu werden we enthousiast over de nachtlampjes door het gave (instructie)filmpje over de My Dream Lights op het Youtube kanaal: https://youtu.be/N2ONbksMDVw. Ook zie je dit nieuwe product regelmatig op televisie langskomen. Reden genoeg om een verpakking te testen.
In de doos vinden we twee plastic waxine lichtjes op batterij, een strip met glasverf in verschillende kleuren, twee gekleurde standaards van karton, twee lampenkapjes met patroon, diamantstickers, een kwast en een gebruiksaanwijzing.


Pien gaat aan de slag
Zij kiest als eerste het lampenkapje met bloemenpatroon en legt dit plat op tafel. De verf met kwast komt erbij en ze kleurt de bloemen voorzichtig in. Het is wel belangrijk om de verf steeds goed te laten drogen. In die tussentijd zet ze de kartonnen standaard in elkaar en test het theelichtje met batterij alvast uit. In de gebruiksaanwijzing staan voorbeelden hoe ze de bloemen en hartjes kan inkleuren maar Pien doet het op haar manier. Als het lampenkapje klaar is én droog vouwt ze het rond en steekt het op drie punten in elkaar. Voor de zekerheid plakken we er een plakbandje om. Natuurlijk zijn de diamantstickers ook royaal gebruikt en zijn zelfs op de standaard geplakt. Het is een prachtig nachtlampje geworden. Een bescheiden lichtje waarbij ze nu heerlijk wegdroomt. Het tweede nachtlampje uit de verpakking zou ze aan een vriendin kunnen geven, maar Pien weet al wat ze er mee gaat doen: ze maakt dat nachtlampje zelf. Voor op de slaapkamer van papa en mama...  
My Dream Lights zijn een succes!