Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Borre en de opblaaskrokodil

Heb jij in groep 1-2 ook aan het begin van het schooljaar een Borre-boekje gehad? Vast wel, want in samenwerking met zo’n 6.000 basisscholen zullen ruim 350.000 kleuters bij aanvang van het nieuwe schooljaar 2016 een exemplaar van ‘Borre en de opblaaskrokodil’ ontvangen.
Borre en de opblaaskrokodil
Wij kennen de boekje al wat langer, want Mees (nu 10) kreeg destijds als kleuter ook al zo’n fijn Borre-boek. Met veel plezier is het boek, en later ook de vervolgboekjes, voorgelezen en later ook gebruikt om zelf te leren lezen. Inmiddels is het een uitgebreide serie boeken, voor kinderen op de basisschool Het allereerste Borre-boek ‘Borre en de ijscoman’ verscheen in augustus 2006. Inmiddels is dus een hele generatie basisschoolkinderen opgegroeid met de avonturen van het vrolijke ventje in het rood-wit gestreepte shirt. Gaaf aan de boekjes is; dat er op iedere tekstbladzijde een letter (en woord) groot afgebeeld staat en zo spelenderwijs wordt geleerd. In ‘Borre en de opblaaskrokodil’ is dat natuurlijk de K (van krokodil) en de P (van Pluisdier). In dit verhaal is het zonnig, zomers weer en Borre zoekt verkoeling in een zwembadje. Daar hoort natuurlijk een opblaaskrokodil bij, waar Borre een avontuur mee beleeft.
Verhaaltje voor het slapengaan
De Rotterdammers Jeroen Aalbers (schrijver) en Stefan Tijs (illustrator) hebben met hun nieuwste creatie ‘Borre en de opblaaskrokodil’ opnieuw een boek gemaakt dat veel kinderen zal laten genieten van hun “verhaaltje voor het slapengaan”.
De Borre Leesclub richt zich op gezinnen met kinderen in het basisonderwijs. Bepalend voor het instapniveau is het leerjaar of de groep waarin de kinderen zitten. www.borre.nl.